ΕΛΑΣ: Προετοίμαζαν χτύπημα στις 04/10- Μαρινάκη, Φέσσα, Βενιάμη"έδειξε" ..ο Μαζιώτης.

Η σύλληψη (01/10)του νεαρού άνδρα α.λ.σ. στη Ν.Ελβετία του Βύρωνα, “έδειξε” τους προσδιορισμένους στόχους στον επιχειρηματικο και οικονομικοπολιτικό κόσμο του Πειραιά, με το χτύπημα να έχει προγραμματιστεί το ερχόμενο Σάββατο (04/10). Το αποτύπωμα στο μισθωτήριο συμβόλαιο, ταυτοποιήθηκε στον κατάδικο τρομοκράτη, Νίκο Μαζιώτη.

Χειρόγραφες σημειώσεις, για την παρουσία με αναφορά στα σπίτια και τα γραφεία του εφοπλιστή Ευάγγελου Μαρινάκη, του Θεόδωρου Φέσσα προέδρου του ΣΕΒ και της συζύγου του Μαρίας Τσελέντη, καθώς και εταιρείες που έχουν διασύνδεση, και αναφορά στα γραφεία της ΝΔ, και σκαρίφημα του λιμανιού του Πειραιά, “περιγράφουν” το στόχο..
Σε αλλο σημείο του μπλοκ, πουεντοπισθηκε στην κατοχή του νεαρού στο Βύρωνα,, υπήρχε χειρόγραφη αναφορά στα γραφεια της Νέας Δημοκρατίας και ένα σχεδιάγραμμα χρονομετρημένης διαδρομής στα 16λ, απο την αρχή της Λεωφόρου Αμφιθέας ως το γκαράζ του Βύρωνα. image

Σε μια εκτιμητικη αξιολόγηση, αυτό το εύρημα, έχει οδηγήσει Αστυνομικές πηγές να αναφέρουν οτι ενδεχομένως στόχος να ήταν και τα γραφεία του κόμματος στην Λ. Συγγρού-στο παρελθόν έχουν βρεθεί στο στόχαστρο της ΟΛΑ, μετεξέλιξη του ΕΑ, του Νίκου Μαζιώτη-, με την 4η Οκτωβριου να ειναι η ημερομηνία της ίδρυσης του κόμματος, με προγραμματισμενη κομματική εκδήλωση.
Στις ίδιες σημειώσεις καταγράφονται τα τηλέφωνα της Ενωσης Εφοπλιστών και του προέδρου της Θεόδωρου Βενιάμη αλλά και δημοσιεύμα εφημερίδας για τον εφοπλιστικό κόσμο. Ενώ ονομαστική αναφορά υπάρχει και στις επιχειρήσεις Capital Ζιεμενς και Ιnfoquest ( ιδιοκτησίας του προέδρου του ΣΕΒ Θ Φέσσα)
Ημερολογιακες καταγραφές από την 1η έως και την 4η Οκτωβρίου για κατόπτευση των γραφεία Μαρινάκη, αναφορικά και χειρόγραφη σημείωση στις 3 Οκτωβρίου ως “πρόβα τζενεράλε” και η 4η Οκτωβρίου προσδιορίζεται το χτύπημα, με τις Αντιτρομοκρατικές Αρχές να μην έχουν προσδιορίσει επακριβώς το στόχο. Με κώδικες αναφορές είχαν καταρτίσει έναν “κώδικα” επικοινωνίας με την χειρόγραφη αναφορά στην ημερομηνία της 4ης Οκτωβρίου, “ποδήλατα(κατόπτευση χώρου), τάπερ( βόμβα) λουκάνικα ( εκρηκτικά)”.
 image

Το αποτύπωμα του Νίκου Μαζιώτη στο μισθωτηριο συμβολαιο του γκαραζ, η αναγνωριση του και η ανεύρεση στο χωρο της σχάρας αυτοκινήτου και τα κλειδιά- στην κατοχή του νερού άνδρα ο οποίος έχει συλληφθεί-, αναγνωρίστηκαν απο τον ιδιοκτήτη του κλεμμένου Nissan, που χρησιμοποιήθηκε στην έκρηξη στο κτήριο της ΤτΕ στην οδό Αμερικής τον περασμένο Απρίλιο.
image

Στις ίδιες σημειώσεις οι Αρχές, έχουν εντοπίσει αναφορές σύμφωνα με τις οποίες  οι τρομοκράτες αναζητούσαν να προμηθευτούν φιάλες οξυγόνου και ασετυλίνης, η προσμιξή τους, παρασκευαζει ένα ισχυρό εκρηκτικό.   
Αργά το απόγευμα(02/10) ο νεαρός άνδρας ο οποίος συνελήφθη (01/10) οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα, κατηγορούμενος για αντίσταση, απείθεια, ψευδή ανώμοτη κατάθεση, διακεκριμένη κλοπή – την κλοπή του Nissan, επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού – τραυματισμός του security της Τράπεζας της Ελλάδος-, ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, έκρηξη από κοινού, κατοχή από κοινού και κατασκευή από κοινού εκρηκτικών μηχανισμών.
Ο Εισαγγελέας του άσκησε δίωξη για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, κατοχή όπλων και άλλες κακουργηματικές πράξεις, και τον παρέπεμψε στον Ανακριτή από τον οποίο πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Κυριακή (05/10).

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport