ΕΛΑΣ: Μετά τον.."εξάψαλμο".. μουσική "υπόκρουση"στις διαβιβάσεις της ΔΙΑΣ

Μετά τους υβριστικούς χαρακτηρισμόυς προς το προσωπικό της ΔΙΑΣ, και την παρέμβαση στον αναλογικό ασύρματο, στις ενδοεπικοινωνίες της ΕΛΑΣ, τα ξημερώματα της Πέμπτης (20/11) σχεδόν μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα, τα ξημερώματα του Σαββάτου (22/11) ο «πειρατής» των ασυρμάτων της ΕΛ.ΑΣ., επανήλθε.. με τραγούδια.

image

Μετά τον “πειρατή” στις συχνότητες των αναλογικών επικοινωνιών της ΕΛΑΣ στις συχνότητες , τα ξημερώματα της Πέμπτης (20/11) ο οποίος “διαβίβαζε” υβριστικούς χαρακτηρισμούς προς το ένστολο προσωπικό της ΕΛΑΣ και την ομάδα ΔΙΑΣ, .. επανήλθε και πάλι, τα ξημερώματα του Σαββάτου(22/11), σχεδόν μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα.

Σε αυτή την παρεμβολή του, ο “πειρατής” των επικοινωνιών της ΕΛΑΣ, επέλλεξε να “επενδύσει” με μουσική υπόκρουση. Με το τραγούδι ” Ο Γιώργος είναι πονηρός”  εξέπεμπε από το κανάλι 52 στις ενδοεπικοινωνίες της ΕΛΑΣ, της ομάδας ΔΙΑΣ. Σε αντίθεση με την αντιμετώπιση της “παρεμβολής” τα ξημερώματα της Πέμπτης (20/11) οπότε και αποφασίστηκε να γυρίσουν στο κανάλι 47 της ενδοεπικοινωνίας, “εγκαταλείποντας” τον “πειρατή” .. μόνο του οι ομάδες ΔΙΑΣ άκουσαν την “καντάδα” του “πειρατή” στη συχνότητα τους.

Το πρόβλημα το οποίο εντοπιζεται στην ΕΛΑΣ, αφορά την αδυναμία να εντοπισθεί με τεχνικά μέσα με “ραδιογωνιόμετρα” ο ..”πειρατής ασυρμάτου”, μέχρι την επαναλειτουργία  του- νέου- ψηφιακού συστήματος επικοινωνίας.

Ο έντονος προβληματισμός της ΕΛΑΣ, εκφράζεται στο ενδεχόμενο επικείμενης τρομοκρατικής ενέργειας, με αφορμή τη δικαστική απόφαση για τα μέλη της ΣπΦ (04/11), η διήμερη επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου (05-06/11), οι εκδηλώσεων της 6ης Δεκεμβρίου, και η ψήφισης του προϋπολογισμού στη Βουλή, έχει προσδιορίσει σε “θερμό Δεκέμβρη” τον ερχόμενο μήνα, ενώ έχει θέσει σε επιφυλακή την ΕΛΑΣ.

Η διακοπή της σύμβασης με την εταιρεία που είχε αναλάβει τη συντήρηση του συστήματος TETRA για τις ενδοεπικοινωνίες της ΕΛΑΣ (31/07) επανέφερε τις επικοινωνίες του ένστολου προσωπικού στο αναλογικό σύστημα, σε εποχές πριν τους Ολυμπιακόυς Αγώνες (31/07 2004). Τα προβλήματα είχαν εντοπισθεί από το ένστολο προσωπικό, με εισηγήσεις προς την ηγεσία της ΕΛΑΣ, η οποία αναζητούσε την επίλυση του προβλήματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπογραφή σύμβασης με βρετανική εταιρεία επικοινωνιών, για συνεργασία διάρκειας ενός έτους, βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο, και ενδέχεται έως τις αρχές Δεκεμβρίου, να έχει ολοκλρωθεί. Το κόστος της ετήσιας τεχνικής υποστήριξης του κωδικοποιημένου ψηφιακού συστήματος επικοινωνίας, ανέρχεται περίπου σε 1.200.000 ευρώ.

 

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport