ΕΛΑΣ: “Δε συντρέχουν λόγοι διενέργειας ΕΔΕ”, για προσαγωγή ατόμου από τα επεισόδια της περασμένης Παρασκευής(03/07).. και διατάχθηκε ΕΔΕ

Πρόταση να μη διενεργηθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση, για βίαιη προσαγωγή νεαρού, κατα τη διάρκεια επεισοδίων, τέθηκε προς την ηγεσία η ΕΛΑΣ. Ωστόσο με ανακοίνωση του Αρχηγείου διενεργείται ΕΔΕ..

image

Βιντεοληπτικό υλικό κατά τη διάρκεια επεισοδίων μεταξύ ατόμων τα οποία αυτοπροσδιορίζονται στον αντιεξουσιαστικό χώρο -και είχαν βανδαλίσει τα γραφεία του ΣΕΒ- και Αστυνομικών της ΔΕΛΤΑ, πριν την έναρξη συγκέντρωσης την περασμένη Παρασκευή (03/07) στο Σύνταγμα από τους υποστηρικτές του “ΟΧΙ”, πριν το δημοψήφισμα της Κυριακής (05/07) περιήλθε εις γνώση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.
Αστυνομικοί της ομάδας ΔΕΛΤΑ προσαγάγουν διαδηλωτή, ο οποίος στο βιντεοληπτικό υλικό, έχει καταγραφεί να βρίσκεται πεσμένος στην οδό Όθωνος.
Οι άνδρες της ομάδας ΔΕΛΤΑ -καταγράφεται στο βίντεο- απομακρύνουν αναίσθητο το άτομο απο το σημειο της έντασης, μέχρι το ύψος της Φιλελλήνων και επιχειρούν να διαπιστώσουν την κατάσταση της υγείας του.
Σύμφωνα με πηγές του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης και ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Δημήτρης Τσακνάκης ζήτησαν και είδαν το βιντεοληπτικό υλικό το οποίο διακινήθηκε στο διαδίκτυο, προκειμένου να έχουν προσωπική άποψη για το περιστατικό. Αξιωματικοί οι οποίοι εξέτασαν το υλικό, έκριναν ότι ο διαδηλωτής εσκεμμένα παρέμεινε στο οδόστρωμα, είτε να αποφύγει τη σύλληψη είτε επιχειρούσε να “δημιουργήσει εντυπώσεις”.
Με αυτο το σκεπτικό στην ηγεσία του Σώματος εκφράστηκε η πρόταση να μη διενεργηθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση, διότι κρίθηκε ότι «η βία που ασκήθηκε αναλογεί στο περιστατικό».
Από την πλευρά τους οι “καταγραφείς τους βιντεοληπτικού υλικού” υποστηρίζουν, ότι ο νεαρός ήταν τραυματισμένος και πως ο τρόπος προσαγωγής του επιδείνωσε την κατάσταση της υγείας του.
Ωστόσο με ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, ” σχετικά με βίντεο, που αναρτήθηκαν πρόσφατα σε ιστοσελίδες στο διαδίκτυο και απεικονίζουν ενέργειες αστυνομικών, κατά τη διάρκεια σύλληψης ατόμου την Παρασκευή (03/07), στην περιοχή της πλατείας Συντάγματος, διατάχθηκε η διενέργεια έρευνας”..

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport