ΕΛΑΣ: Αυξημένη ετοιμότητα, ενόψει των εκδηλώσεων για τον Π.Φύσσα.

Πληροφορίες και αναφορές που έχουν περιέλθει σε γνώση Ανώτερων και Ανώτατων Αξιωματικών, προσδιορίζουν ανησυχία στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, στο ενδεχόμενο άτομα να επιχειρήσουν να εκμεταλευτούν τη συμπλήρωση ενός ετους από το θανάσιμο τραυματισμό του Παύλου Φύσσα, και να δώσουν ένα συμβολικό χαρακτήρα σε ενέργεια την οποία θα πραγματοποιήσους, η οποία θα έχει στοχο την ΕΛΑΣ και το προσωπικό της.

Την ερχόμενη Πέμπτη (18/09) συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη συμπλοκή της Αμφιάλης, που είχε ως αποτέλεσμα ο Παύλος Φύσσας να χάσει τη ζωή του από τον κατ ομολογίαν δράστη Γιώργο Ρουπακιά.
Αξιωματικοί της ΕΛΑΣ σε συσκέψεις ενημερώνονται καθημερινά, και βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα, -ενημέρωση λαμβάνει και ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη-, για επικείμενους φόβους οι οποίοι έχουν εκφραστεί, προκειμένου να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα στην αποτροπή ενεργειών και την προστασία «ευαίσθητων στόχων».
Κατά το διήμερο των εκδηλώσεων (18-19/09) θα αναπτυχθούν Αστυνομικά μέτρα, ανάλογα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό στον εορτασμό του Πολυτεχνείου.
Με εσωτερικά διαβιβαστικά, έχουν ενημερωθεί όλες οι περιφερειακές Αστυνομικές Υπηρεσίες, καθώς και οι Ανώτεροι- Ανώτατοι ενώ ενημέρωση έχουν λάβει και εα Αξιωματικοί και διατελέσαντες στην ηγεσία του Σώματος, να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα, στο ενδεχόμενο να “στοχοποιηθούν” από άτομα που επιζητούν το “ένοπλο αντάρτικο πόλης”.