Εισαγγελία Παρισιού: Και δεύτερος καμικάζι είχε περάσει από την Ελλάδα- Διαψεύδει το Υπουργειο Προστασίας του Πολίτη.

Δύο από τους βομβιστές αυτοκτονίας που ανατινάχθηκαν κοντά στο Molenbeek Saint Jean, είχαν περάσει από την Ελλάδα, και είχαν καταγραφεί στις μεταναστευτικές ροές, καθώς είχαν ληφθεί τα αποτυπώματά τους, ανακοίνωσαν οι Εισαγγελικές αρχές του Παρισιού. Ανακοινωση διάψευσης εξεδωσε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, για τον ABDELHAMID ABBOUD. Ωστόσο πηγές του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ, επιβεβαιώνουν τη διέλευση δύο υπότπων.

ΤΖΙΧΑΝ_ΓΑΛΛΙΑΣύμφωνα με όσα ανακοινωσαν (20/11) οι Εισαγγελικές Αρχές του Παρισιού, για δύο από τους βομβιστές που αιματοκύλησαν στα τρομοκρατικά χτυπήματα της περασμένης Παρασκευής (13/11) τη Γαλλική πρωτεύουσα, προέκυψε ότι είχαν περάσει από την Ελλάδα, στις αρχές Οκτωβρίου. Οπως σημειώνεται στην ανακοινωση της Εισαγγελίας, για το δευτερο βομβιστής, “ταυτοποιήθηκε επισήμως ως το πρόσωπο του οποίου τα δακτυλικά αποτυπώματα αντιστοιχούν σε εκείνα που είχαν ληφθεί σε έλεγχο στην Ελλάδα στις 3 Οκτωβρίου 2015” τονίζει.

Από την πρώτη στιγμή πηγές της Γαλλικής Αστυνομίας και των υπηρεσιών αντικατασκοπείας είχαν υποστηρίξει, ότι ο άνδρας κοντά στο πτώμα του οποίου είχε βρεθεί το συριακό διαβατήριο wpid-upl5648d09b5552d.pngμε το όνομα Ahmad al Mohammad, εξεταζόταν να είχε και “συνοδοιπόρο”, περνώντας από την Τουρκία μέσα από τα Βαλκάνια για να φτάσουν στη δυτική Ευρώπη.

Ανακοίνωση διάψευσης, του Γάλλου Υπουργού Εσωτερικών, Bernard CΑZNEUVE, εξέδωσε (20/11) άμεσα, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. «Mε λύπη ενημερωθήκαμε από ανοικτές πηγές, ότι ο ΥΠ.ΕΣ. της Γαλλίας, κος Bernard CΑZNEUVE, στο πλαίσιο ανακοίνωσης τύπου ανέφερε ότι, Υπηρεσία πληροφοριών «εκτός Ευρώπης», τους ενημέρωσε πως ο φερόμενος εγκέφαλος του σχεδιασμού των πρόσφατων τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι, Βέλγο-Μαροκινός υπήκοος και κάτοικος Βελγίου στο Molenbeek Saint Jean, ABDELHAMID ABBOUD, διήλθε από την Ελλάδα.

Η πληροφορία αυτή ουδέποτε επιβεβαιώθηκε, και ως σήμερα από ουδεμία πηγή μας έχει διαβιβαστεί οποιοδήποτε στοιχείο που να επιβεβαιώνει τον εν λόγω ισχυρισμό, ο οποίος στηρίζεται αποκλειστικά σε δημοσιεύματα ανοικτών πηγών της περιόδου Ιανουαρίου 2015, τα οποία αναπαράγονται διαρκώς. Παρακαλούμε τις αρμόδιες Γαλλικές Αρχές όπως στο πλαίσιο της άριστης συνεργασίας μας στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας, προβούν δημοσίως άμεσα, στις σχετικές διευκρινήσεις».

Την ίδια ώρα, πηγές του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ, επιβεβαιώνουν τη διέλευση και δεύτερου υπόπτου, μεταξύ των στοιχείων που διαβίβασαν οι Γαλλικές Αρχές, καθώς όπως σημειώνουν, “Διήλθε με τις μεταναστευτικές ροές στις 3 Οκτωβρίου, φωτογραφήθηκε δκατυλοσκοπήθηκε και καταχωρήθηκε στο Eurodac. Έλαβε ταξιδιωτικό έγγραφο και συνέχισε την πορεία του, από τη στιγμή που δεν υπήρχε σήμανση ως προς τη δράση του. Οι ελληνικές αρχές ενημερώθηκαν μετά το τρομοκρατικό χτύπημα της Γαλλίας, οπότε και προέκυψαν τα στοιχεία του στο σύστημα καταγραφής στη Λέρο. Σημειώνεται ότι στα στοιχεία του δεν υπήρχε καμία προγενέστερη ενημέρωση ότι απασχολεί τις αρχές για εξτρεμιστικές δράσεις, ή ως ύποπτος για επαφές με μαχητές του Ισλαμικού Κράτους” υπογραμμίζουν.

Μόλις χθες (18/11) σε τοποθέτησή του, ο Αρχηγός της Europol, Rob Wainwright, στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο, αναφέρθηκε σε ενημέρωση που έχουν λάβει οι Υπηρεσίες, από τουλάχιστον πέντε χώρες εκτός των 28κρατών μελών της ΕΕ, για 2000 Ευρωπαίους πολίτες, οι οποίοι έχουν ενταχθεί στους μαχητές του Ισλαμικού κράτους.