Ειδομένη: Σε απευθείας μετάδοση η επιχείρηση εκκένωσης του αυτοσχεδίου καταυλισμού, στο Μέγαρο της Κατεχάκη

Απόφαση -σύμφωνα με πληροφορίες- για εκκένωση της Ειδομένης, έλαβαν οι επιτελείς της Κατεχάκη ως εφαρμογή της πολιτικής απόφασης, με την εκπόνηση του επιχειρησιακού σχεδιασμού, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε.

image

Από το απόγευμα της Κυριακής  (22/05) στην περιοχή της Ειδομένης, ο αυτοσχεδίος καταυλισμός λαθρομεταναστών και προσφύγων τέλει υπό εκκένωση.
Σε απευθείας σύνδεση και σε πραγματικό χρόνο με εικόνα από τα δύο ελικόπτερα της ΕΛΑΣ Ανώτατοι Αξιωματικοί από το Κέντρο Επιχειρήσεων θα παρακολουθούν τη  επιχείρηση εκκένωσης του αυτοσχεδίου καταυλισμού στην Ειδομένη.
Σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό, όπως αποφασίστηκε σε σύσκεψη η οποία πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο της Κατεχάκη, στη γεωγραφική περιοχή της Ειδομένης, έχουν αναπτυχθεί Αστυνομικές δυνάμεις ενώ, 11διμοιριες της ΔΑΕ- 5ΥΜΕΤ και 6ΥΑΤ – από την Αττική έχουν ήδη λάβει φύλο πορείας.
Συμφωνα με Αστυνομικές πηγές, στον επιχειρησιακό σχεδιασμό της ΕΛΑΣ προβλέπεται η ενίσχυση φύλαξης την Κέντρων Κράτησης σε ολη την επικράτεια, σε αποτροπή εξεγέρσεων, καθώς προβλέπεται να μεταφερθούν με μισθωμένα πουλμαν περιπου 8.500 ( εκτιμάται ο αριθμός να υπερβαίνει τους “σχετικούς” υπολογισμούς), λαθρομετανάστες και πρόσφυγες.
Η εντολή προς τα επιχειρησιακά στελέχη της ΕΛΑΣ- Αξιωματικούς, επικεφαλής και με τη σειρά τους στο προσωπικό- ειναι να αποφευχθούν εντάσεις και με σύμφωνη γνώμη των λαθρομεταναστών και προσφύγων να επιβιβαστούν στα μισθωμένα πουλμαν για τη μεταφορά τους σε οργανωμένες δομές σε όλη την επικράτεια όπως έχει αποφασιστεί.
Προκειμένου να ολοκληρωθεί επιτυχώς και χωρίς εντάσεις η μεταφορά,η περιοχή της Ειδομενης εχει χωριστεί σε ακτίνες, με τους μη έχοντες συμμετοχή στην επιχείρηση να απομακρύνονται από τον οριοθετημένο χώρο. Σε απομακρυσμένο σημείο, και χωρις οπτική πρόσβαση, θα βρίσκονται και τα τηλεοπτικά συνεργεία καθώς και φωτορεπόρτερ και ανταποκριτές ξένων πρακτορείων, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο υλικό από την επιχείρηση να διαθέσει η ΕΛΑΣ.