Ειδομένη: Επεισόδια σε βαρος Αστυνομικών και χημικά για απώθηση

Οργανωμενη ομάδα λαθρομεταναστών μετακίνησαν βαγόνι του ΟΣΕ προς τις κλούβες των ΜΑΤ, που βρίσκονται στη  περιοχή της Ειδομένης, κοντά στα σύνορα. Οι Αστυνομικοί προχώρησαν σε χρήση χημικών και κρότου- λάμψης για να απωθήσουν το πλήθος.

image

Δύο αστυνομικοί τραυματίσθηκαν ελαφρά στη διάρκεια των επεισοδίων (18/05-20.10) στην Ειδομένη και διακομίστηκαν στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.
Οργανωμένη ομάδα περιπου 300προσφυγων και λαθρομεταναστών, μετακίνησε εγκαταλελειμμένο βαγόνι προς τις διμοιρίες των Αστυνομικών της ΕΛ.ΑΣ., που βρίσκονται στην ισόπεδη διάβαση. Οι αστυνομικοί προκειμένου να αποτρέψουν την επίθεση, έκαναν χρήση χημικών ωστε να απωθήσουν τα ατομα. Πρόσφυγες και λαθρομετανάστες ανασυγκροτήθηκαν και συνέχισαν να σπρώχνουν το βαγόνι, και να πραγματοποιούν επιθέσεις με πέτρες.
Η ένταση αποκλιμακώθηκε (18/05-23.00), όταν η ομάδα διάσπαστηκε μέσα στο συγκεντρωμένο πλήθος του αυτοσχεδίου καταυλισμού.
Ο καταυλισμός στην Ειδομένης έχει μετατραπεί σε γκέτο.. δουλεμπόριο και μαφία ναρκωτικά λαθροδιακινηση κι ένα βαγόνι που λειτουργεί ως “οίκος ανοχής”, με κυκλώματα Μαροκινών Πακιστανών και Ιρακινών να εκμεταλλεύονται γυναίκες που είτε ζουν μόνες τους καθώς οι σύζυγοί τους πρόλαβαν και πέρασαν από τα σύνορα, είτε γιατί έχουν ξεμείνει από χρήματα και τις εκδίδουν έναντι ελάχιστων ευρώ.

image

Σε ανακοίνωσή του ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απ. Τζιτζικώστας διαπιστώνει ότι στην Ειδομένη τελούνται αξιόποινες πράξεις και ζητά την παρέμβαση του Εισαγγελέα.

image

Σύμφωνα με το τμήμα στρατηγικών υποθέσεων του υπουργείου Εσωτερικών των Σκοπίων τους τελευταίους δύο μήνες έχουν επαναπροωθηθεί στην Ελλάδα, 11.803 λαθρομετανάστες.