ΕΒΡΟΣ: Εσπασαν δύο φράγματα στον Έβρο ποταμό, από τις πλημμύρες στη Βουλγαρία.

Έκτακτη σύσκεψη στην Περιφέρεια Εβρου, μετά την διάνοιξη των δύο φραγμάτων στον Έβρο ποταμό, εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων και πλημμυρικών φαινομένων στη Βουλγαρία.

image

Το βράδυ(28/10), διεκόπει η σιδηροδρομική γραμμμή Αλεξανδρούπολη Δικαία, ενώ πλημμύρισαν 800στρέμματα στο Αμόριο, και 3000στρέμματα στο Πύθειο.

Η επόμενη ημέρα (29/10) βρίσκει τη στάθμη του νερού του Έβρου ποταμού στο Πύθιο (σύμφωνα με τις μετρήσεις (29/10- 13.00) στα 5,99 μέτρα, με τις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου να παραμένουν σε αυξημένη ετοιμότητα και επιφυλακή, επισήμανε ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς.
“Παραμένουμε σε ετοιμότητα, παρακολουθούμε το φαινόμενο, το οποίο σχετίζεται άμεσα με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στη Βουλγαρία. Θεωρούμε ότι η κατάσταση έχει κάπως σταθεροποιηθεί, αλλά η απειλή των πλημμυρικών φαινομένων δεν έχει εκλείψει, καθώς η στάθμη παραμένει πάνω από το όριο συναγερμού” ανέφερε.
“Στην Αθήνα, με πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Γιώργου Παυλίδη συγκαλείται (30/10) σύσκεψη στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για την ΕΥΔΕ” ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης.