ΕΑΠΣ: “Τι έχεις Γιάννη; τι είχα πάντα…”

Μετά την ολοκλήρωση των κρίσεων και προαγωγών των Αξιωματικών του Π.Σ. ακολούθησε η τοποθέτηση των νεοπροαχθέντων, ευμενώς ή δυσμενώς στις νέες θέσεις τους, διατηρώντας την
πάγια τακτική της νομιμότητας, στερούμενης όμως δικαιοσύνης.

wp-1456149262102.jpgΣε μέρος συναδέλφων η προαγωγή συνοδεύτηκε με μετάθεση, σε άλλους όχι, την ίδια στιγμή που υλοποιήθησαν και μεταθέσεις μη προαχθέντων, (π.χ. Σάμος, Αμαλιάδα).

Παράλληλα εγκαινιάστηκε το σύστημα μετάθεσης- «ανταλλαγής» ομοιοβάθμων Διοικητών (Μεσολόγγι – Λειβαδιά), αλλά και το σύστημα της «διαδοχικής μετακίνησης» ανωτάτων (Ελευσίνα-ΕΣΚΕ-Πειραιά-Ελευσίνα).

Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι για την ακολουθούμενη διαδικασία των παραπάνω, το Δ.Σ. της ΕΑΠΣ δέχθηκε σχετική ενημέρωση από τα αιρετά μέλη- εκπροσώπους των Αξιωματικών στο Συμβούλιο Μεταθέσεων και μάλιστα, όπως είναι γνωστό κοινοποίησε την σχετική ανακοίνωση καταγγελία τους.

Πέρα από τα παραπάνω, στο διάστημα που ακολούθησε μέχρι και σήμερα, πραγματοποιούνται συνεχείς μετακινήσεις Αξιωματικών κάθε βαθμού στην Αττική
Μετακινήσεις που το κριτήριο τους είναι δυσανάγνωστο και προφανώς ασύνδετο με την αξιολόγηση του έργου των μετακινούμενων ή την αντιστοιχία βαθμού και επιλεγόμενης θέσης.
Μετακινήσεις που σαφώς και δεν στοχεύουν ούτε στην ομοιόμορφη κατανομή στελεχών, αλλά και ούτε στην ενίσχυση Υπηρεσιών μεγάλων επιχειρησιακών απαιτήσεων.

Μετακινήσεις που ο κεντρικός τους σχεδιασμός θυμίζει τις «παλιές εποχές» του «ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ».

Παράλληλα επειδή η φωνή της ΕΑΠΣ που στηλιτεύει τα «κακώς πράττω» στον πυροσβεστικό οργανισμό, ενοχλεί τους μικρόψυχους των διευθυντηρίων της εξουσίας, εκτελέστηκαν οι πρώτες μετακινήσεις στελεχών της ΕΑΠΣ, ενώ στέλνονται «μηνύματα» για συνέχιση.

Δεν είναι τυχαίο που ο πολιτικός φορέας της πολιτικής ηγεσίας εξαπέλυσε πρωτοφανή επίθεση στον Γεν Γραμματέα του Δ.Σ. μετά την κριτική που άσκησε για τη διαδικασία των μεταθέσεων.

Καλούμε την πολιτική ηγεσία μας, να ασχοληθεί με τα σοβαρά και φλέγοντα προβλήματα του πυροσβεστικού οργανισμού και την δυσμενή κατάσταση του πυροσβεστικού προσωπικού. Επίσης αν δεν μπορεί ή αν δεν θέλει να το πράξει, τουλάχιστον να μην δημιουργεί άλλα προβλήματα.

Καλούμε την πυροσβεστική ηγεσία να διασφαλίσει την εργασιακή ειρήνη εντός του πυροσβεστικού οργανισμού, διασφαλίζοντας ότι δεν θα επιστρέψουν πρακτικές που ανήκουν στις περασμένες δεκαετίες.

Καλούμε τον κ.Αρχηγό του Π.Σ. να αποδείξει στην πράξη αυτά που δήλωσε στην ομιλία ανάληψης των καθηκόντων του ότι όλοι οι στόχοι που θέτει «μπορούν να μετουσιωθούν σε έργο μόνο εάν στηριχθούμε στον ανθρώπινο παράγοντα, δηλαδή εάν η λειτουργία μας έχει ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα και προσανατολισμό».