ΕΑΠΣ: “Να μην αποφασίσουν χωρίς εμάς. Γιατί θα προχωρήσουμε χωρίς αυτούς”

“Καλούμε τους Βουλευτές της Συγκυβέρνησης να καταψηφίσουν την τροπολογία και να προστατέψουν αυτούς που προστατεύουν το αγαθό της ασφάλειας και πολιτικής προστασίας της χώρας.
Να μην αποφασίσουν χωρίς εμάς.
Γιατί θα προχωρήσουμε χωρίς αυτούς”.

image

Με τροπολογία τελευταίας στιγμής στο νέο μνημονιακό νομοσχέδιο – κόφτη, η πολιτική ηγεσία του οικονομικού υπουργείου, προωθεί ρύθμιση με την οποία αναστέλλεται από 1-1-2017 μέχρι 31-12-2018 κάθε μισθολογική ωρίμανση και μισθολογική προαγωγή μας.
Το νέο αυτό χαράτσι στο μισθό μας, σύμφωνα με την έκθεση του ΓΛΚ κρίνεται αναγκαίο για λόγους δημοσιονομικής προσαρμογής και το Δημόσιο θα εξοικονομήσει δαπάνη ύψους 118 εκατ. ευρώ για τα έτη 2017 και 2018.
Λίγες μέρες μετά την ισοπέδωση των συντάξεων μας, και λιγότερες ακόμα μετά την απόφαση του ΣτΕ, που αναγνώρισε την ιδιαιτερότητα του λειτουργήματός των ενστόλων ζητώντας από την Κυβέρνηση να προβεί στην πλήρη μισθολογική μας αποκατάσταση, έρχεται το νέο αυτό χτύπημα
Η επίθεση πλέον είναι μόνιμη και συντονισμένη.
Η πυρπόληση της ζωής μας δεν έχει τέλος.
Καλούμε άμεσα τον Αν. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκα να τεθεί αμύντορας του ταλαιπωρημένου και φτωχοποιημένου προσωπικού του υπουργείου του, εμποδίζοντας την υλοποίηση της παραπάνω ρύθμισης.
Καλούμε τους Βουλευτές της Συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να καταψηφίσουν την τροπολογία και να προστατέψουν αυτούς που προστατεύουν το αγαθό της ασφάλειας και πολιτικής προστασίας της χώρας.
Να μην αποφασίσουν χωρίς εμάς.
Γιατί θα προχωρήσουμε χωρίς αυτούς.