"Είδαν" τους δολοφόνους του Μένη Κουμανταρέα, και αναζητούν τους δράστες.

Καταθέσεις όσων γνώριζαν το Μένη Κουμανταρέα, όσων το βράδυ της Παρασκευής (05/12), συνατήθηκαν μαζί του, ακόμα και το άτομο που θα συναντούσε το ίδιο βράδυ έχουν εξετασθεί από τους Αστυνομικούς της Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, στην αναζήτηση των δραστών για την εξιχνίαση της δολοφονίας του 83χρονου λογοτέχνη.

Κάμερες της περιοχής έχουν καταγράψει τις τελευταίες κινήσεις του πεζογράφου. Τη διαδρομή από την πλατεία Βικτωρίας, μέχρι το σπίτι του στην πλατεία της Κυψέλης το βράδυ της Παρασκευής (06/12) λίγο μετά τις 22.30 το βράδυ, όταν πεζός κινήθηκε από την καφετέρια στην οποία βρισκόταν με φίλο του, προς το σπίτι του “για να πάρει τα φάρμακά του, που είχε ξεχάσει στο σπίτι”, ενώ στις 23.00 (05/12)” είχε προγραμματισμένη συναντηση”, είχε ενημερώσει φίλο του. image

Όπως προέκυψει, πρόκειται για αλλοδαπό στο όνομα “Paul”, ο οποίος αναζητήθηκε εντοπίσθηκε, και εξετάσθηκε, δεν προέκυψε εμπλοκή του στη δολοφονία του πεζογράφου, και μετά την κατάθεση που έδωσε, αποχώρησε από την Ασφάλεια.

Σύμφωνα με Αστυνομικές πηγές, ο 83χρονος Μένης Κουμανταρέας, έχει καταγραφεί από κάμερες επιχειρήσεων της περιοχής, να κινείται προς την πολυκατοικία στην οποία διέμενε στην οδό Ζακύνθου στον 4ο όροφο και να μπαίνει στην είσοδο του κτηρίου. Είναι η στιγμή που δέχεται την επίθεση. image

Σε αυτό το σημείο εντοπίσθηκαν τα γυαλιά που ανήκουν στον 83χρονο Μένη Κουμανταρέα. Σε άλλη βιντεοληπτική απεικόνιση, έχει καταγραφεί η έξοδος δύο ατόμων από την είσοδο της πολυκατοικίας σύμφωνα με Αστυνομικές πηγές, πρόκειται για δύο μελαμψούς άνδρες νεαρής ηλικίας οι οποίοι απομακρύνονται τρέχοντας, μέσω της Φωκίωνος Νέγρη.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστή έκθεση, που υπογράφουν ο προιστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας της Αθήνας, Νίκος Καρακούκης, και η ιατριδικαστής Χριστήνα Τσάκωνα, οι οποίοι διενήργησαν τη νεκροτομή στη σορό του Μένη Κουμανταρέας, διαπίστωσαν ότι “φέρει βαριές κακώσεις κοιλίας και κεφαλής” με τους δράστες να τον έχουν χτυπήσει αλυπητα ενώ ο θάνατός του αποδίδεται “σε στραγγαλισμό” με το δράστης με τα χέρια, να έχει προκαλέσει ασφυκτικό θάνατο στον υπέργηρο συγγραφέα. Κατά την ιατροδικαστικής εξέταση, οι δύο ιατροδικαστές, δεν εντόπισαν στη σορό του 83χρονου αμυντικά τραύματα, κάτι που υποδηλώνει ότι οι δράστες εφνιδίασαν τον πεζογράφο.

image

Οι δράστες ερεύνησαν το διαμέρισμα του 4ου ορόφου, προκειμένου να εντοπίσουν και να αποσπασουν χρήματα και τιμαλφή. Ο φίλος και η ανηψιά του, εντόπισαν (05/12-23.40) νεκρό το Μένη Κουμανταρέα, πεσμένο πανω στο κρεβατι του και δίπλα το μπουφαν του γεμάτο αίματα ενώ το κεφάλι του, ήταν δίπλα στο μαξιλάρι .

Η κηδεία του 83άχρονου συγγραφέα θα τελεστεί (09/12-14.00) από το Ά Νεκροταφείο Αθηνών με δαπανη του Δήμου Αθηναίων.