ΔΣΑ: ΤΩΡΑ- Εισβολή και διακοπή συζήτησης, από ομάδα περιπου 50ατόμων, σε ενημέρωση δικηγόρων

Τα άτομα πρόσκεινται -από πληροφορίες σε ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ- διέκοψαν συζήτηση ενημέρωσης του ΔΣ προς τα μέλη του Δικηγόρου Συλλόγου Αθηνών, για τη διεξαγωγή του δημοψήφισματος.

Σύμφωνα με μελη του ΔΣΑ, ενώ ήταν σε εξέλιξη η συζήτηση, ομάδα περίπου 50ατόμων- προσκείμενοι σε ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ- εισέβαλλαν στο χώρο, και διέκοψαν με βίαιες συμπεριφορές, και προπηλακισμούς σε βάρος δικηγόρων μελών του ΔΣ, τη διαδικασία.
Όπως αναφέρουν παρευρισκόμενοι, η συνεδρίαση του ΔΣΑ, έλαβε χώρα, προκειμένου να εξετάσει τις προϋποθέσεις νομιμότητας του δημοψήφισματος, βασει του 4023/2004. Τα άτομα ωστόσο, “θεώρησαν” ότι δε θα έπρεπε να συζητήσει ο ΔΣΑ το θέμα, αφού στο παρελθόν είχε ψηφίσει, “υπέρ μνημονιακών προτάσεων”.
Είχε προηγηθεί επιστολή του ΔΣΑ (29/06) προς τον Υπουργό Εσωτερικών, Νίκο Βούτση, να τους διαβιβαστεί με επικύρωση η πρότασης των θεσμών, ώστε “να αποφανθούν για τη νομιμότητα ” στη διεξαγωγή του δημοψήφισματος. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΔΣΑ, το έγγραφο το οποιο διαβιβάστηκε, δεν έφερε επικύρωση και σφραγίδες, όπως είχαν αιτηθεί.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport