ΚΟΥΒΕΛΑ- ΡΑΧΩΝ, Φθιώτιδας: Εκτέλεσαν τον Αρχιφύλακα των Φυλακών Δομοκού.

Δολοφονική ενέδρα θανάτου, για τον Αρχιφύλακα του Δομοκού, έξω από το σπίτι του. Τον εκτέλεσαν με kalashnikov και πιστόλι.

image

Ο Αρχιφύλακας των φυλακών Δομοκού, Σεραφείμ Γκαλιμάνης, 47 (21/02-17.10) επιβιβάστηκε στο όχημα του, σε μικρή απόσταση από το σπίτι του στην περιοχή της Κουβελας, του Δ.Ραχων στη Φθιώτιδα. Οι δράστες σε δολοφονική ενέδρα τον εκτέλεσαν και με όχημα -μαύρο Passat -στο οποίο επέβαιναν, εγκατέλειψαν το σημείο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έχει δεχθεί πυρά από kalashnikov και πιστόλι, ενώ οι δράστες έχουν “γαζώσει” το όχημα στο οποίο επέβαινε ο 47άχρονος Αρχιφύλακας.
Τη σορό του Αρχιφύλακα εντόπισε η σύντροφός του και ενημερώθηκε η Αστυνομία.
Στο σημείο μεταβαίνει κλιμάκιο των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων και της ΔΑΕΕΒ, ενώ Αστυνομικοί από την Ασφάλειας Λαμίας, έχουν αποκλείσει την περιοχή.
Ο Αρχιφύλακας, ήταν σε διάσταση με τη σύζυγό του, και μαζί είχαν αποκτήσει δύο παιδιά. Η δολοφονία σε βάρος του, έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία ως προς τα κίνητρα των δραστών και την επιλογή του στόχου, ενώ ανοιχτά παραμένουν όλα τα ενδεχόμενα ως προς την ταυτότητα των δραστών της δολοφονικής ενέδρας. Πυρήνες ποινικών και “προστριβές” με εγκλείστους δράσεων ειδικών εγκλημάτων βίας, από το παρελθόν, θα επανεξετάσουν στο ενδεχόμενο να εμπλέκεται η Greek Mafia των φυλακών στην “εντολή εκτέλεσης” του 47άχρονου Αρχιφύλακα.
Το τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, έχει αναλάβει τη διερεύνηση προς εξιχνίαση της δολοφονίας σε βάρος του 47άχρονου Αρχιφύλακα. Κλιμάκιο της υπηρεσίας μεταβαίνει στην περιοχή της Κουβελας στη Φθιώτιδα.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Νίκος Παρασκευόπουλος σε ανακοίνωσή του, για την εκτέλεση του Αρχιφύλακα Δομοκού αναφέρει «Καταδικάζω απερίφραστα την άνανδρη και απεχθή δολοφονία του αρχιφύλακα του Κ.Κ. Δομοκού. Εκφράζω τα συλλυπητήρια μου και θα συμπαρασταθώ ηθικά και υλικά στην οικογένειά του. Εκφράζω επίσης την αμέριστη συμπαράσταση μου στους συναδέλφους του σωφρονιστικούς υπαλλήλους. Η έρευνα θα δείξει τον ή τους ενόχους. Διαβεβαιώνω ότι η απόδοση της Δικαιοσύνης, η ενίσχυση της ασφάλειας στο πλαίσιο του σωφρονιστικού συστήματος και η προώθηση των εντός των τειχών ανθρωπιστικών παρεμβάσεων θα συνεχιστούν αταλάντευτα και θα ενταθούν», καταλήγει.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport