Διπλή ισχυρή σεισμική δόνηση ανατολικά της Πελοποννήσου

Δύο ισχυρές σεισμικές δονήσεις, 5,8R και 4,7R βαθμών της κλίμακας, κατέγραψαν οι σεισμογράφοι στις 06 45 και τρία σχεδόν λεπτά αργότερα στις 06 48 τα ξημερώματα της Παρασκευής(29/08) στα ανατολικά της Πελοποννήσου. Το εστιακό βάθος για την πρώτη δόνηση προσδιορίζεται στα 95 χιλιόμετρα σε υποθαλάσσιο χώρο μεταξύ Λακωνίας και Μήλου, ενω το εστιακο βαθος στα 60 χιλιόμετρα για την πρώτη δόνηση και περίπου 120 χιλιόμετρα ανατολικά της Σπάρτης για τη δεύτερη, σε εστιακό βάθος 95 χιλιόμετρα κάτω από την επιφάνεια του βυθού, σύμφωνα με τις επίσημες μετρήσεις του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου.

Στη μετασεισμική ακολουθια, μια ακόμα ασθενής σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 07 13 των 2,7R- βαθμών, της κλίμακας Ρίχτερ.
Οι υποθαλάσσιες δονήσεις έγιναν ιδιαίτερα αισθητές στην ανατολική Πελοπόννησο αλλά και στην Αττική, με το επίκεντρο να εντοπίζεται περίπου 144 χιλιόμετρα νότια της Αθήνας. Δεν έχουν αναφερθεί η καταγραφεί απο την εντονη σεισμική δραστηριότητα τραυματισμοί η ζημιές.
Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο αντιπρόεδρος του ΟΑΣΠ καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας, ενώ ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος, αναφέρθηκε σε «σεισμό ενδιάμεσου βάθους και τέτοιοι σεισμοί δεν μας δημιουργούν προβλήματα»

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport