Δικαστικό Συμβούλιο Πειραιά: Απόφαση για τον αντιεξουσιαστή απεργό πείνας

Συνεδρίασε το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο, στο οποίο παραπέμφθηκε η απόφαση στο αίτημα του κατάδικου αντιεξουσιαστή απεργού πείνας.

Αρνητική με Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά, απόφαση σύμφωνη με τη γνωμοδότηση του Εισαγγελές, στη χορήγηση άδειας σπουδων από τις φυλακές, στο αίτημα που είχε υποβάλει ο συνήγορος του αντιεξουσιαστή απεργού πείνας.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, το σκεπτικο της απόφασης, έκρινε οτι δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος και για τον λόγο αυτόν το Συμβούλιο δεν μπήκε στην ουσία του θέματος. Όπως προσδιορίζει -σύμφωνα με τους ίδιου κύκλους- το σκεπτικο της απόφασης, ο νόμος προϋποθέτει για τις περιπτώσεις των υποδίκων, σύμφωνα με Αρθ.50 του Σωφρονιστικού Κώδικα, τη σύμφωνη γνώμη του οργάνου που διέταξε την κράτηση. Η γνωμοδότηση του Ειδικού Εφέτη- Ανακριτή, ωστόσο ήταν αρνητική στο αίτημα του Νίκου Ρωμανού και “έκρινε ότι η παραμονή του στη φυλακή είναι απαραίτητη μέχρις ότου εκδικαστούν οι εκκρεμείς υποθέσεις εις βάρος του, καθώς έχει τρία εντάλματα για τα οποία κρατείται”.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport