Διαδικτυακή απειλή σε βάρος συμμαθητών τους, προκάλεσε την κινητοποίηση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Μια “προβληματική” συμπεριφορά, η εφηβική απερισκεψία, και μια απειλή σε βάρος των συμμαθητών τους, σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης προκάλεσε την κινητοποίηση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Ανάρτηση σε διαδικτυακό ιστότοπο (25/01) προκάλεσε διαδικτυακό διάλογο τη συμμετοχή τουλάχιστον 50 ακόμη χρηστών. «Θα θερίσουμε με καραμπίνες τα.. κωλόπαιδα του 51ου Γυμνασίου Αθηνών» έγραφε η απειλητική ανάρτηση με προσδιορισμένο χρόνο της .. ένοπλης επίθεσης, για το πρωί της περασμένης Τρίτης(27/01).
Άμεσα ενεργοποιήθηκε το CYBER ALERT το οποίο κοινοποίησε στους Αστυνομικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών, εκδόθηκε παραγγελία και εντοπίστηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη 400 χρηστών- μεταξύ των οποίων- και των διαχειριστών του group. Όπως διαπιστώθηκε, διαχειριστές ήταν τρεις 14χρονες μαθήτριες του σχολείου, κόρες στρατιωτικών και καθηγητών.
Σε νομότυπες έρευνες στα σπίτια των μαθητριών, ταυτοποιήθηκε η διαχείριση της ομάδας στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης καθώς και δύο συσκευές κινητών τηλεφώνων από τις οποίες είχαν τη διαχείριση.
Η δικογραφία περιλαμβάνει κατηγορία για το αδίκημα της διατάραξης ειρήνης των πολιτών και υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport