Δημοσιοποίηση στοιχείων για τον 22άχρονο, κατηγορούμενο για παιδική πορνογραφία

Διάταξη δημοσιοποίησης, της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, στα στοιχεια και φωτογραφίες του 22χρονου, ο οποίος συνελήφθη (13/05)από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, κατηγορούμενος για πορνογραφία ανηλίκων και πορνογραφικές αναπαραστάσεις ανηλίκων, μέσω διαδικτύου.

Σύμφωνα με τη διάταξη πρόκειται για τον Κωνσταντίνο ΜΑΤΕΜΤΖΗ του Δημητρίου και της Βαρβάρας, που γεννήθηκε το 1993 στο Βόλο Μαγνησίας.
image

Ο 22χρονος γιος επιχειρηματία αλυσίδας αθλητικών ενδυμάτων, έχει προφυλακιστεί. Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία 14χρονης, σύμφωνα με την οποία άγνωστος χρήστης στο Facebook, αφού προσάρμοσε με ψηφιακή επεξεργασία/μοντάζ, σε ένα γυναικείο γυμνό σώμα, φωτογραφία του προσώπου της, στη συνέχεια της απέστειλε την επεξεργασμένη φωτογραφία και την απειλούσε ότι θα τη δημοσίευε στο διαδίκτυο, αν δεν του έστελνε βίντεο της ίδιας με άσεμνο περιεχόμενο. Στη συνέχεια ο 22άχρονος, κι ενώ είχα λάβει το βίντεο, με την απειλή ότι θα το αναρτήσει στο διαδίκτυο, την εξανάγκασε να του αποστείλει και άλλα βίντεο με τη ίδια. Έπειτα από έρευνα της ΔΗΕ, εντοπίστηκαν τα ψηφιακά ίχνη του 22άχρονου, ο οποίος προσδιορίσθηκε ως δράστης, και συνελήφθη.

image

Η δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έξι (6) μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.
Απευθύνεται έκκληση, όσοι πολίτες γνωρίζουν οτιδήποτε σχετικά με την ως άνω παράνομη δραστηριότητα του προαναφερόμενου ημεδαπού μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος τηλεφωνικά στον αριθμό 111 88 ή στέλνοντας μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου e-mail στο: [email protected].
Σημειώνεται ότι εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport