ΔΗΕ: Συλλήψεις για επικίνδυνο σκεύασμα..υποσχόταν “αδυνάτισμα”

Εξιχνιάστηκε υπόθεση παράνομης διακίνησης και διάθεσης, μέσω Διαδικτύου, μη εγκεκριμένου φαρμακευτικού σκευάσματος απο τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, και σχηματίστηκε δικογραφία, για παράνομη διακίνηση, διάθεση και πώληση μέσω διαδικτύου, φαρμακευτικού προϊόντος, μη εγκεκριμένου από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.), σε βάρος του ιδιοκτήτη της εταιρείας, με έδρα την Ιρλανδία.

image

Υστερα από καταγγελίες σε ιστοσελίδες του Διαδικτύου, διαφημίζεται προϊόν – σκεύασμα συγκεκριμένα, πρόκειται για το σκεύασμα «Raspberry Ketone Max»- , το οποίο αναφέρεται στην απώλεια κιλών σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.
Ύστερα από έρευνα, διαπιστώθηκε ότι
όσοι παρήγγειλαν το σκεύασμα, πείστηκαν για την υποτιθέμενη ακίνδυνη δράση του, προέβησαν στην παραγγελία του. Ωστόσο, έπειτα από την κατανάλωση του, παρουσιάστηκαν σε πολλούς από τους ενδιαφερόμενος ανεπιθύμητες ενέργειες.
Όπως αναφέρει σε καταγγελία για το εν λόγω σκεύασμα η show woman Κατερίνα Στικουδη, από την εταιρεία είχε χρησιμοποιηθεί παράνομα η φωτογραφια της, στις οποίες απεικονιζόταν με τέλειες σωματικές αναλογίες, ως δήθεν αποτέλεσμα της χρήσης του εν λόγω σκευάσματος.
Έπειτα από αλληλογραφίας με το αρμόδιο τμήμα του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.) του Υπουργείου Υγείας, πρόεκυψε ότι η παρουσίαση, διακίνηση και πώληση του συγκεκριμένου φαρμακευτικού σκευάσματος δεν είναι σύννομη από τον Ε.Ο.Φ. και συνεπώς διακινείται παράνομα.
Για την υπόθεση ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και έρευνας, εντοπίστηκαν οι συγκεκριμένοι διαδικτυακοί ιστότοποι, μέσω των οποίων, διαφημίζεται και διακινείται το παράνομο σκεύασμα, ενω ταυτοποιήθηκε ότι ο τρόπος και η πηγή διανομής του παράνομου σκευάσματος, από εταιρεία που εδρεύει στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας. Στη συνέχεια, ειδοποιήθηκε εκ νέου ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.) για τις περαιτέρω ενέργειες που εμπίπτουν στην αρμοδιότητά του.
Η  δικογραφία, θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, κατ’ εκτέλεση των παραγγελλομένων, για τις απαραίτητες νόμιμες ενέργειες.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport