ΔΗΕ: Κακόβουλη ανάρτηση, προέτρεπε χρήστες του διαδικτύου να καλούν για δωρεάν χρόνο.. και έπιαναν Πυροσβεστική

Έρευνα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για κακόβουλη ανάρτηση στο διαδίκτυο που προκάλεσε μεγάλο αριθμό κλήσεων στον αριθμό ανάγκης 199 του Πυροσβεστικού Σώματος.

Ο ασυνήθιστα μεγάλος αριθμός κλήσεων (₩6/02) προς τον αριθμό άμεσης ανάγκης 199, προκάλεσε υπερφόρτωση και δυσχέρεια στην εξυπηρέτηση των επειγόντων κλήσεων, θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές οι οποίες ήταν σε πραγματική ανάγκη βοήθειας.
Από την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ύστερα από αναγγελία του Πυροσβεστικού Σώματος διακριβώθηκε ότι σε δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης, διαδόθηκε κακόβουλο μήνυμα που προέτρεπε τους χρήστες του να καλέσουν τον αριθμό 1998 για να κερδίσουν ως δώρο 500 ΜΒ δεδομένων ή 500 λεπτά χρόνου ομιλίας για δίκτυα κινητής τηλεφωνίας.
Αποτέλεσμα  μεγάλος αριθμός χρηστών να καλούν το 1998, τα τρία πρώτα ψηφία του οποίου αντιστοιχούν στον πανελλαδικό αριθμό ανάγκης στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος (199).
Η έρευνα για τον εντοπισμό χρήστη του διαδικτύου ο οποίος κακόβουλα ανήρτησε το μήνυμα, συνεχίζεται.
Οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες, που τελούνται μέσω διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
Τηλεφωνικά: 11188
Στέλνοντας μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στο: [email protected]
Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones) με λειτουργικό σύστημα ios-android: CYBERKID

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport