ΔΕΥ: Συνελήφθησαν 4ις Ειδικοί Φρουροί και ο αδερφός του ενός, για εγκληματική οργάνωση, και λαθρεμπορία όπλων

Επίσημη ανακοίνωση η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων για τη σύλληψη των τεσσάρων Ειδικών Φρουρών και ιδιώτη για εγκληματική οργάνωση, σύσταση συμμορίας και λαθρεμπορία όπλων

image

Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης για εμπλοκή αστυνομικών σε παράνομη μεταφορά – διακίνηση όπλων από την Κρήτη στην Αττική, συνελήφθηκαν σε Πειραιά και Κρήτη, τέσσερις Ειδικοί Φρουροί, 27, 28, 30 και 28 ετών, καθώς και 31άχρονος αδελφός  ενός εκ των Ειδικών  Φρουρών.
Σε επιχείρηση στο λιμάνι του Πειραιά πραγματοποιήθηκε έλεγχος στον 28άχρονο Ειδικό Φρουρό ο οποίος υπηρετεί σε υπηρεσία της Αττικής μετά την αποβίβαση του από πλοίο που είχε αφιχθεί από το Ηράκλειο Κρήτης. Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πιστόλι και γεμιστήρας. Με το ίδιο πλοίο ταξίδευε και ο 30άχρονος Ειδικός Φρουρός ο οποιος υπηρετεί σε υπηρεσία της Κρήτης καθώς και ο 31άχρονος αδελφός του. Μετά την αποβίβαση τους, ακινητοποιήθηκε ο Ειδικός Φρουρός, ενώ σε έρευνα στο όχημα, με το οποίο αποχωρούσε από το λιμάνι ο αδελφός του, κατασχέθηκαν σάκος με πιστόλι, δύο γεμιστήρες και οχτώ φυσίγγια.
Όπως προέκυψε κατά την προανάκριση, τα δύο πιστόλια είχε παραλάβει ο 30άχρονος Ειδικος Φρουροί πριν λίγες μέρες στην Κρήτη, από τον 27άχρονο Ειδικό Φρουρό ο οποιος υπηρετεί σε τοπική  Υπηρεσία με σκοπό να τα παραδώσει στην Αθήνα στον 28άχρονο Ειδικό Φρουρό ο οποιος υπηρετεί σε Υπηρεσία της Αττικής.
Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, ο 30χρονος Ειδικός Φρουρός παρέδωσε στον 28χρονο συνάδελφο του το ένα πιστόλι, προκειμένου να δικαιολογηθεί η κατοχή τους σε περίπτωση ελέγχου από τις Αρχές.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες και τα οχήματα των συλληφθέντων κατασχέθηκαν:
Στην κατοχή του 27άχρονου Ειδικού Φρουρού, βρέθηκαν,
2 πιστόλια μάρκας «BERETTA » 22 mm ,
2 πιστόλια μάρκας 9 mm
μονόκαννο πολεμικό τυφέκιο,
δίκαννη κυνηγετική καραμπίνα ,
δυναμίτης με φυτίλι,
3 κάλυκες σε μορφή οβίδας,
4 βυθομετρητές,
13 βεγγαλικά ναυτικού τύπου,
εξακόσια εφτά (607) φυσίγγια, διάφορων διαμετρημάτων ,
μαχαίρι, φυσίγγια κυνηγητικού όπλου, κινητό τηλέφωνο κ.λπ.
Στην κατοχή του 28άχρονου Ειδικού Φρουρού βρέθηκαν φυσίγγιο 7,62mm, σύριγγα μίας χρήσεως και δύο κινητά τηλέφωνα.
Στην κατοχή του 28άχρονου Ειδικού Φρουρού από την Κρήτη  βρέθηκαν 5 βεγγαλικά – κροτίδες, πτυσσόμενο (αναδιπλούμενο) μαχαίρι, 6 σύριγγες μίας χρήσεως, κινητό τηλέφωνο καθώς και 6 αμπούλες και 4 δισκία φαρμακευτικών ουσιών, οι οποίες θα αποσταλούν στα εργαστήρια για εξέταση.
Στην κατοχή του 30άχρονου Ειδικού Φρουρού βρέθηκαν γεμιστήρας και φυσίγγιο πολεμικού τυφεκίου «kalashnikov» καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα, ενώ στην κατοχή του 31άχρονου αδερφού του κινητό τηλέφωνο.
Τα κατασχεθέντα όπλα θα αποσταλούν για εργαστηριακές εξετάσεις. Επισημαίνεται ότι δεν είναι καταχωρημένα ως νόμιμα στην ηλεκτρονική βάση της αρμόδιας Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας.
Από τις έρευνες δεν έχει εντοπιστεί το υπηρεσιακό όπλο του 28άχρονου Ειδικού Φρουρού, ο όποιος συνελήφθη στον Πειραιά.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν (05/04) στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για εγκληματική οργάνωση, σύσταση συμμορίας, παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και της νομοθεσίας περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων.

Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας οι Ειδικοί Φρουροί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης. Ενω η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διακριβωθεί όλη η παράνομη δραστηριότητα των συλληφθέντων.