«Δεν ήταν όνειρό μου, άκουγα ότι η Αστυνομία, δεν έχει “καλή φήμη”. Ήθελα να το αλλάξω, να κάνω τον κόσμο καλύτερο».

Ως Αστυνομικός, υπηρετεί στην Τροχαία. Συνδικαλιστικός εκπρόσωπος των συναδέλφων του, δηλώνει ενεργός πολιτης, και παραθέτει σε συνέντευξή του σε Γερμανικό περιδικό, την καθημερινότητα όπως ο ίδιος τη ζει στην Ελλάδα της κρίσης.

Ο Αστυνομικός Φωτεινός Παγιαυλάς, 32 υπηρετεί στην Τροχαία. Ειναι ενεργος χρήστης στα social media, και με αφορμή θέματα της επικαιρότητας σχολιάζει  και συνδιαλέγεται σε καθημερινή βάση με τους διαδικτυακούς του ακολούθους.

inter-ELAS“In english and in greek.- Συνέντευξή μου στο γερμανικό περιοδικό Mitbestimmung και στον δημοσιογράφο Peter Roggenthin.
Ευχαριστώ τη μάνατζέρ μου για τις διεθνείς επαφές Monika Berg που μου εξασφάλισε τη συνέντευξη!
My interview to the german magazine Mitbestmmung and to the journalist Peter Roggenthin.
I thank my manager for international contacts Monika Berg, for reserving the interview!— μαζί με Monika Berg” σημειώνει χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του (27/08) και παραθέτει το link της διαδικτυακής έκδοσης του Γερμανικόυ περιοδικού.

“Ο 32άχρονος Φωτεινός Παγιαυλάς, είναι Αστυνομικός της Τροχαίας, και υπηρετεί στην Ελληνικά πρωτεύουσα, στην Αθήνα. Κοντά στην πολυσύχναστη Λεωφόρο, κοντά στο Κοινοβούλιο, ρυθμίζει την κυκλοφορία στην πολυσύχναστη διασταύρωση” αναφέρει σε παράθεση ο δημοσιογράφος Peter Roggenthin, ο οποίος υπογράφει και το άρθρο.

Ολόκληρο το άρθρο του Γερμανικού περιοδικού:

«Αθήνα, Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας & Ρηγίλλης. “Το να βρίσκομαι στη μέση ενός ποκυσυχναστου δρόμου δεν μου λεει κάτι, ειναι το επάγγελμα μου· Υπηρετώ 13χρόνια  στην Ελληνική Αστυνομία· Δεν ηταν η δουλεια των ονείρων μου απο την αρχη, ήδη απο το σχολείο άκουγα οτι η Αστυνομία, δεν έχει καλή “φήμη”· Ήθελα να το αλλάξω αυτο, και ταυτοχρονα να κανω τον κόσμο καλύτερο μεσα από το λειτούργημα που ασκώ· Οι καθημερινές μου αρμοδιότητες ειναι να εξασφαλίζω την ασφάλεια στους δρόμους της Αθήνας. Αυτό περιλαμβάνει ελέγχους οχημάτων, τη ρύθμιση της κυκλοφοριας σε ωρες αιχμής, κλήσεις για παράνομες σταθμεύσεις και ρύθμιση της κυκλοφοριας σε διαδηλώσεις και εκδηλώσεις στο κεντρο της Αθήνας.

Η Ελλάδα βρίσκεται εδω και χρονια σε κρίση. Το καταλαβαινω και από τους συναδέλφους μου. Απο το 2010 η πίεση στους Δημοσίους Υπαλλήλους αυξήθηκε σημαντικά. Υπήρξαν πολλές βίαιες διαδηλώσεις στην εξέλιξη των οποίων, υπήρξαν αρκετοί -και σοβαρά- τραυματίες και από τις  πλευρές.

Σε όλη την επικράτεια, 35000 Αστυνομικοί μέσω των συνδικαλιστικών Ενώσεων είναι σε δικαστική διεκδίκηση, κι εγω ειμαι εκλεγμένος αντιπρόσωπος της Ένωσης Αθηνών·  Με βάση τα έτη της προϋπηρεσίας μου ο μισθός μου θα ηταν κανονικά 1300 ευρώ -καθαρές αποδοχές-· Εξαιτίας της κρίσης και των κρατήσεων ο μισθός μου μειώθηκε στα 1000ευρώ -καθαρές αποδοχές- για 6 ημέρες εργασία την εβδομάδα, σε 6ωρη υπηρεσία· Δεδομένου οτι δεν εχω οικογένεια και δεν έχω έξοδα αποπλοηρωμής δανείου κακοικίας και κάρτες, τα βγάζω πέρα οικονομικά, άλλοι συνάδελφοί μου, δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, και αρρωσταίνουν η “πέφτουν” σε κατάθλιψη, εξαιτίας της οικονομικής και ψυχολογικής πίεσης την οποία υφίστανται· Έχω ακούσει περιπτώσεις αυτοχειρίας συναδέλφων μου και αιφνίδιους θανάτους απο καρδιακή ανεπάρκεια, λόγω της μεγάλης πίεσης.

Ως άνθρωπος, είμαι ενεργός εθελοντής, για τα δικαιώματα μειονοτήτων και αποκλεισμένων ομάδων, ενώ συμμετέχω σε “Projekts” κατά των διακρίσεων. Πιστεύω ότι θα πρέπει να απαλλαγούμε απο τα στερεότυπα και να ταχθούμε υπέρ των δικαιωμάτων των αλλοδαπών ή ατόμων με αναπηρίες. Εξάλλου, αυτο ειναι σύμφωνα με το Σύνταγμα, θεμελιώδες καθηκον της αστυνομίας»·

Πηγή περιοδικό Mitbestimmung