“Δεν έχω σκοπό να σας είμαι αρεστός, ούτε το επεδίωξα”, του Αβέλλα Ν.Μιχαήλ|ΑΠΟΨΗ

«Προφανώς και δεν έγινα αρεστός και ούτε έχω σκοπό να σας γίνω αρεστός, ούτε και το επιδίωξα, (..) Να προσδωθεί η χαμένη αξιοπιστία και η μπέσα και ο λόγος τιμής που χαρακτήριζε παλιά τους γονείς μας κι έχει πλέον χαθεί”, αναφέρει σε κείμενό του συνδικαλιστής- Αστυνομίκος.

«Παρατηρώ ότι μόλις σας κακοκάρδισα λιγάκι και σας έγινε μία καλοπροαίρετη κριτική βγαίνετε και επιτίθεστε και προσπαθείτε να με απομυθοποίησετε μειώνοντάς με ότι κάπου χάθηκα ή τα έχω μπερδεμένα. Το παρατηρώ στις αντιδράσεις σας, στα βλέμματα μερικών, σε άδικους σχολιασμούς,  πριν από λίγες ημέρες όπου ότι έλεγα επι θεωρητικού ακυρωνότανε ως σύγχυση.

Προφανώς και δεν έγινα αρεστός και ούτε έχω σκοπό να σας γίνω αρεστός, ούτε και το επιδίωξα, όταν αποφάσισα να εκθέσω δημόσια τις απόψεις μου τόσο για τα κουτσομπολιά σας, όσο και για τις αυτοεπιβεβαιούμενες απόψεις μου εδώ και έτη που προσπαθούν να πνίξουν ό,τι υγιές προσπαθεί να αναδυθεί.

 Γιατί εμένα σκοπός μου είναι να σωθεί από το καναβάτσο και την  πτώση η χώρα μου, γιατί χωρίς αυτήν δεν υπάρχει μέλλον για κανέναν μας. Να προσδωθεί η χαμένη αξιοπιστία και η μπέσα και ο λόγος τιμής που χαρακτήριζε παλιά τους γονείς μας κι έχει πλέον χαθεί.

Θα μπορούσα πολύ άνετα να δημοσιεύω με πηχυαίους τίτλους και να κάνουν τον πάταγο, αλλά δεν με ενδιαφέρει ο εντυπωσιασμός αλλά η ουσία και να μην προκαλέσω κακό σε κανέναν παρά διόρθωση εσφαλμένης αντίληψης.

Βρείτε μου ένα από τα εκατοντάδες άρθρα, σχόλια και απόψεις μου που έπεσε έξω.

Και για να το κλείσουμε όταν μοιράζετε δωροεπιταγές χωρίς εισοδηματικά κριτήρια, είναι σαν να αποδίδετε μέρισμα επί των μετόχων και τότε πρέπει να μας εξηγήσετε αν είστε Σωματείο και Ομοσπονδία ή αν είστε Εταιρεία και πρέπει να μας αποδίδετε κέρδη ή εισφορές στο τέλος του έτους που δεν χρησιμοποιήθηκαν για τους βασικούς σκοπούς του καταστατικού. Αρκετά με όλα αυτά που ακούω. Επειδή υπάρχουν χρήματα, πρέπει και να δοθούν;;

Λειτουργείτε όπως το κακέκτυπο του κράτους που χορηγούσε συλλήβδην εφάπαξ χωρίς ανταποδοτικές εισφορές και τώρα που βούλιαξαν τα ταμεία αναγκάστηκε να περικόψει μισθούς και συντάξεις, που αποτελούν τον έναν πνεύμονα ζωής για την εθνική οικονομία.

Ο άλλος είναι ο ιδιωτικός τομέας που δεν σας βλέπω να νοιάζεστε και ιδιαίτερα λες και ο κορμπανάς θα γεμίζει με μαγικό τρόπο συνέχεια από τις Μεγάλες Δυνάμεις κάθε μήνα και δίμηνο με τη δόση. Κι από τη μία θα βρίζετε στα καφέ και στα πληκτρολόγια κι από την άλλη θα λέτε βρείτε τα, ευρώ και Άγιος ο Θεός. 

Ούτε να ζητήσετε επιτακτικά εξορθολογισμό των διοικητικών προστίμων που επιβάλλουμε στον δρόμο και ούτε οι δικαστές δεν επιβάλλουν στα δικαστήρια και νομίζουμε πώς τον εξοντώνουμε παρά τον συνετίζουμε. Και αυτά τα πρόστιμα να εγγράφονται μαζί με των υπολοίπων Φορέων του Ευρύτερου Κράτους στον προϋπολογισμό, να διπλοτοκίζονται και βάλε και έπειτα να εγγράφονται στον επόμενο ισολογισμό. Και να μην εκτελούνται τα έσοδα και να προκύπτει κι άλλη μαύρη τρύπα στο Δημόσιο Χρέος. Κι άλλο επιπλέον ποσοστό υφέσεως.

Και αυτή η χώρα όχι απλά να μην ισορροπεί αλλά να κινδυνεύει να υποστεί το απόλυτο σοκ.

Κατάλαβες τώρα τί δεν καταλαβαίνεις; 

Κυριακή 06/12/2015

Με τιμή

Αβέλλας Ν. Μιχαήλ, Αστυνομικός – Μέλος Διαβούλευσης Δ. Τεμπών

_____

*olympuslight.blogspot.gr