ΔΕΕ: “Δείχνει” τους δράστες της εκτέλεσης του Αρχιφύλακα του Δομοκού, η βαλλιστική στο kalashnikov.

Ολοκληρώθηκαν οι εργαστηριακοί έλεγχο στους κάλυκες που περισυνέλλεξαν από το σημείο της δολοφονίας του 47άχρονου Αρχιφύλακα, Σεραφείμ Γκαλιμάνη. Είχε χρησιμοποιηθεί σε ληστεία υποκαταστήματος τράπεζας, ο kalashnikov με το οποίο εκτέλεσαν τον Αρχιφύλακα των φυλακών Δομοκού σύμφωνα με τις προανακριτικές Αρχές.

Απο την εργαστηριακή ταυτοποίηση της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, προέκυψε σε τουλάχιστον δύο απόπειρες αποτυχημένων διαρρήξεων σε κλειστά υποκαταστήματα τραπεζών στον Ασπρόπυργο, έχει χρησιμοποιηθεί το kalashnikov το οποιο “έριξε” τους 30 κάλυκες στη δολοφονική ενέδρα θανάτου, στην εκτέλεση του 47άχρονου Αρχιφύλακα, Σεραφείμ Γκαλιμάνη, το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου (21/02) στην Κουβέλα Ραχών Φθιώτιδας.
Οι οπλοφόροι δράστες (04/09-05.00) επιχείρησαν να εισβάλουν με κλεμμένο αυτοκίνητο, τύπου τζιπ, σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στη συμβολή της Λ. Δημοκρατίας με την οδό Μάρκου Μπότσαρη, στον Ασπρόπυργο, ώστε να διαρρήξουν τα ΑΤΜ της τράπεζας. Η γυάλινη θωρακισμένη πρόσοψη του υποκαταστήματος δεν υποχώρηση από την σφοδρότητα της σύγκρουσης του οχήματος με του δράστες με το kalashnikov, να πυροβολούν τη γυάλινη πρόσοψη, χωρίς να επιτύχουν διάτρηση. Στην ενεργοποίηση του συναγερμού, εγκαταλείπουν το τζιπ- είχε κλαπεί (30/08 2012) από την περιοχή της Ελευσίνας, και διέφυγαν με συνοδευτικό αυτοκίνητο.
Κατά την αυτοψία του χώρου της δολοφονίας, έχουν περισυλλεγεί- μέχρι στιγμής-, περίπου 45 κάλυκες οι οποίοι έχουν βληθεί από δύο διαφορετικού διαμετρήματος πυροβόλα όπλα. Οι περίπου 30κάλυκες διαμετρήματος 7.62mm, προέρχονται από το πολεμικό kalashnikov, ενω οι υπόλοιποι κάλυκες έχουν βληθεί από πιστόλι χειρός, πιθανότατα των 9mm – το οποιο δεν εχει προκύψει να έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλη ενέργεια με τους δράστες, να έχουν αδειάσει μία γεμιστήρα από κάθε όπλο στοχεύοντας τον 47χρονο Αρχιφύλακα του Δομοκού. Απο την ανάλυση και αξιολόγηση των ευρημάτων και των πειστηρίων το κλιμάκιο του τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, επιχειρεί να εντοπίσει το προσδιορισμένο κίνητρο, ώστε η Αστυνομική έρευνα να καταλήξει σε “κύκλο υπόπτων”. Οι Αστυνομικοί αναζητούν το “παραβατικό πλαίσιο” των δραστών οι οποίοι συμμετείχαν στην ενέδρα θανάτου και ήταν οι φυσικοί αυτουργοί στο “συμβόλαιο” της εκτέλεσης του 47άχρονου Αρχιφύλακα. Ενδείξεις για σύμπραξη μελών της Greek Mafia των φυλακών, με τους εγκλείστους τρομοκράτες σε “αναβαθμισμένη” δράση σε εκτελέσεις και “συμβόλαια” εξετάζονται ως ενδεχόμενα στον προσδιορισμό των δραστών της ενψυχρώ δολοφονίας του Αρχιφύλακα του Δομοκού.
Παρά το ότι τα χαρακτηριστικά της φυσικής αυτουργίας στην εκτέλεσης του 47χρονου Αρχιφύλακα Σεραφείμ Γκαλιμάνη από το modus operandi των δραστών, και τον οπλισμό που χρησιμοποίησαν- kalashnikov και πιστόλι- προσδιορίζει χαρακτηριστικά τρομοκρατικής ενέργειας, οι Αστυνομικοί εξετάζουν η ηθική αυτουργία να προέρχεται από κυκλώματα βαρυποινιτών του κοινού ποινικού εγκλήματος.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport