ΔΔΗΕ: Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 28άχρονου- Κατείχε ψηφιακά αρχεία (βίντεο και φωτογραφίες) παιδικής πορνογραφίας.

Στο πλαίσιο καταπολέμησης της παιδικής πορνογραφίας μέσω διαδικτύου και σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος 28χρονου, από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Ο ίδιος δε συνελήφθη, καθώς νοσηλεύεται.

Από ψηφιακή ανάλυση πληροφοριακού υλικού, φέρεται ο 28άχρονος να κατέχει σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, αρχεία (εικόνες και βίντεο) με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων, εκ των οποίων αρκετά με ανηλίκους κάτω των 15 ετών.
Από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, εκδόθηκε σχετική παραγγελία, για διενέργεια προκαταρτικής εξέτασης.
Παρουσία δικαστικού λειτουργού, πραγματοποίησαν (25/05) έρευνα στην οικία του 28άχρονου στην Αττική, στην οποία βρισκόταν η μητέρα του καθώς ο ίδιος νοσηλεύεται το τελευταίο 15θήμερο σε Νοσοκομείο.
Με προφορική εντολή της προϊσταμένης της αρμόδιας Εισαγγελίας Πρωτοδικών, δεν η αυτόφωρη διαδικασία, καθώς ο ανωτέρω νοσηλεύεται, μη έχοντας φυσική πρόσβαση το τελευταίο δεκαπενθήμερο, από τη στιγμή της κατ’ οίκον έρευνας, στα ψηφιακά μέσα που βρίσκονται στην οικία του.

Από τη νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
Οκτώ φορητές μονάδες αποθήκευσης (USB sticks).
Επτά εσωτερικοί σκληροί δίσκοι Η/Υ.
Έντεκα εξωτερικοί σκληροί δίσκοι.
Τα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών (Δ.Ε.Ε.), για τις απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις, ενώ η  δικογραφία τακτικής διαδικασίας, που σχηματίστηκε για την υπόθεση, θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
Υπενθυμίζεται από την ΔΔΗΕ, ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες του τελούνται μέσω διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
Tηλεφωνικά στον αριθμό: 111 88
Στέλνοντας e – mail στο: [email protected]
Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones), με λειτουργικό σύστημα iOS – android: CYBERKID.
Mέσω Twitter «Γραμμή SOS Cyber Alert»

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport