Δίωξη από τον Τόσκα σε συνδικαλιστή που μίλησε για τζιχαντιστές|ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ*

«Οι τζιχαντιστές θα περάσουν από την Ελλάδα.Έχουμε τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό», κατήγγειλε ο πρόεδρος των συνοριοφυλάκων.

image

Για συνδικαλιστική δίωξη από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Τόσκα κάνει λόγο ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριοφυλάκων κ. Παναγιώτης Χαρέλας.
Η κόντρα ανάμεσα στην Ομοσπονδία Συνοριοφυλάκων με τον κ. Τόσκα ξέσπασε με αφορμή δήλωση του κ. Χαρέλα για ύπαρξη τζιχαντιστών στην Ελλάδα. «Οι πράξεις αυτών που διαδίδουν τέτοια ψεύδη αλλά και όσων τους βοηθούν είναι ανεύθυνες και επικίνδυνες και ως τέτοιες θα αντιμετωπιστούν», απάντησε ο κ. Τόσκας, ενώ το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε ότι θα κινηθεί η διαδικασία της διοικητικής διερεύνησης για το περιεχόμενο των δηλώσεων των συνοριοφυλάκων με σκοπό να υποβληθεί το υλικό στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές για ποινική αξιολόγηση.
Σε δηλώσεις του στον «Ελεύθερο Τύπο» ο κ. Χαρέλας απαντά ότι «δεν δήλωσα τίποτε παραπάνω από αυτά που έχουν πει δημόσια εν ενεργεία και παλιοί υπουργοί της κυβέρνησης, όπως οι κ.κ. Καμένος, Μουζάλας, Πανούσης και Τόσκας. Οι ίδιοι οι πολιτικοί μιλούν για ύπαρξη τζιχαντιστών στη χώρα μας. Συνεπώς πρόκειται για συνδικαλιστική δίωξη. Όλοι μας ξέρουμε ότι μέχρι τον περασμένο Οκτώβριο δεν γινόντουσαν έλεγχοι των εισερχομένων. Πέρασε ένα εκατομμύριο κόσμος. Οι τζιχαντιστές το ήξεραν. Λέτε να μην το ήξεραν; Αυτό που λέω είναι ότι οι τζιχαντιστές θα περάσουν από την Ελλάδα. Θα μας ξαναχτυπήσουν την πόρτα στα σύνορα. Εμείς έχουμε τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό. Παρά τις δυσκολίες βρισκόμαστε σε επαγρύπνηση και κάνουμε το καλύτερο δυνατό».
Στελέχη του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. αντικρούουν τις απόψεις του κ. Χαρέλα αναφέροντας ότι «οι ισχυρισμοί αυτοί είναι ανυπόστατοι, στερούνται πραγματικής βάσης και ενδεχομένως να υποκρύπτουν ή να εξυπηρετούν σκοπιμότητες, και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Είναι προφανές ότι όποιος διαθέτει και αναφέρεται σε τέτοια στοιχεία, έχει νομική υποχρέωση να τα υποβάλλει άμεσα στις αρμόδιες Αρχές, άλλως ενδεχομένως διαπράττει σοβαρά ποινικά και πειθαρχικά αδικήματα»