Δήλωση του Διοικητή της ΕΥΠ- Γ.Ρουμπάτη, για τις υποκλοπές των WikiLeaks

Δηλωση του Διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Γιάννη Ρουμπάτη, για τις υποκλοπές των WikiLeaks.

image

Διαψεύδει ότι ευθύνεται η ΕΥΠ για τις υποκλοπές των WikiLeaks, ο Διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Γιάννης Ρουμπάτης και σημειώνει ότι η Υπηρεσία λειτουργεί σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία.
«Αποστολή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών είναι η προστασία της Εθνικής μας Ασφάλειας και της Εθνικής μας Κυριαρχίας.
Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών λειτουργεί με βάση την ελληνική νομοθεσία, η οποία απαιτεί πάντα Εισαγγελική Παραγγελία για την αντιμετώπιση εγκληματικών δράσεων ή άλλων απειλών» αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας.
«Ο Γιάννης Ρουμπάτης ανήκει ίσως σε αυτούς που τρίβουν τα χέρια τους. Ο επικεφαλής της Ελληνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, άνθρωπος του Τσίπρα, θεωρείται ως η εύλογη πηγή της διαρροής, η οποία κλόνισε την ήδη προβληματική σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών της», αναφέρεται σε δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Τagesspiegel, ενώ «δείχνει» ως την πηγή της διαρροής του διαλόγου Τόμσεν – Βελκουλέσκου την Υπηρεσία Πληροφοριών (EYΠ).
Σύμφωνα με τη γερμανική Tagesspiegel, αναφέρεται στην ορθογραφίας του επιθέτου της Ντέλια Βελκουλέσκου («Velculescu») στα Wikileaks, ως «Velkouleskou» αποδίδεται ότι «υπήρξε ελληνικός δάκτυλος». Ωστόσο, μεσω Twitter τα Wikileaks έχει διαψεύσει τον ισχυρισμό, αναλαμβάνοντας την ευθύνη και το αποδίδει σε ..ορθογραφικό λάθος.