Γ.Πανούσης: Απειλεί με παραίτηση, στην επέλαση των κουκουλοφόρων

Αιχμές για όσους συνδιαλέγονται με τρομοκράτες, από τον αναπληρωτή υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γ.Πανούση, ο οποίος καλεί τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα να λάβει αποφάσεις και να ξεκαθαρίσει εάν θα παίξει με το 4% των ακραίων ή το 32% των προοδευτικών πολιτών. Με δήλωσή του, αναφέρει πως “γνωρίζει από βελούδινα διαζύγια”, προαναγγέλοντας την παραίτησή του.

Η ανεξέλεγκτη δράση των αντιεξουσιαστών τις τελευταίες 13 ημέρες, με τις καταλήψεις Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, και τα σοβαρά επεισόδια στο Πολυτεχνείο , την εισβολή και τα συνθήματα στη Βουλή ήταν φαινομενικά η σταγόνα που να “ξεχειλίσει το ποτήρι” για τον αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση, έπειτα από το ενυπόγραφο άρθρο του στην εφημερίδα “Τα ΝΕΑ, και τις διαρροές περί παραίτησής του, ο οποίος ωστόσο δεν λαμβάνει μέτρα και απλά σχολιάζει “δράσεις” αναμένοντας εντολές Μαξίμου.
Σε όλα όσα προηγήθηκαν, έρχεται να προστεθεί και και του βίντεο που αναρτήθηκε σε διαδικτυακή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου (10/04) και πέρασε από τη “μονταζιέρα” των αυτοπροσδιοριζόμενων στον αντιεξουσιαστικό χώρο, με τους ταραξίες να έχουν μετατρέψει το Πολυτεχνείο σε ορμητήριο και να “βομβαρδίζουν” τους Αστυνομικούς με εκρηκτικές βόμβες μολότοφ. Ενώ σε στιγμιότυπο το οποίο περιλαμβάνεται στο βίντεο, οι καταληψίες καίνε στην πύλη του Πολυτεχνείου την ελληνική σημαία, το οποίο έχουν “επιμεληθεί” και με μουσική.
Με συνέντευξή του ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, στην εφημερίδα Real News, θέτει το Μέγαρο Μαξίμου προ ευθυνών, αναφέροντας χαρακτηριστικά, πως “οι κουκουλοφόροι θέλουν νεκρό με σκοπό να αναβιώσει ο Δεκέμβριος του 2008” και τα όσα ακολούθησαν, μετά το θανάσιμο τραυματισμό του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.
Υπό την ακριβή παραίτησης από τη θέση του πολιτικού προϊστάμενου της ΕΛΑΣ, ως αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, σε περίπτωση που δεν διευκρινήσει τη θέση της, η πολιτική της κυβέρνησης, αναφέροντας, πως “εάν συνεχιστεί η αοριστία που επικρατεί ως προς τις πολιτικές, δεν έχει νόημα η παρουσία μου στο υπουργείο. Ξέρω από βελούδινα διαζύγια”.
Όπως επισημαίνει ο Γ.Πανούσης, τα συνθήματα των καταληψιών δεν είναι τα συνήθη, αλλά πολιτικά, και αφήνει αιχμές προς άλλους Υπουργούς της κυβέρνησης, επισημαίνοντας, πως “η πολιτεία δεν μπορεί να διαπραγματεύεται με τρομοκράτες”.
Ο Γ.Πανούσης, είναι καταπέλτης και κατά του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα τον οποίο καλεί να λάβει άμεσα ξεκάθαρες αποφάσει, σημειώνοντας πως “ήρθε η ώρα του Αλέξη Τσίπρα. Μόνο ο ίδιος ο πρωθυπουργός μπορεί να λύσει το πρόβλημα, ολοκληρώνοντας και επιβάλλοντας μια οριστική πολιτική γραμμή στο θέμα” και διερωτάται, εάν ο Αλέξης Τσίπρας “θα παίξει με το 4% των έξαλλων ή με το υπόλοιπο 32% που τον ψήφισε, τους σοβαρούς συντηρητικούς και προοδευτικούς πολίτες”.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport