ΓΚΑΖΙ: Ορκωμοσία Δήμου Αθηναίων. Υπό Αστυνομική επιτήρηση η τελετή.

Για τις 17.00 το απόγευμα (29/08) έχει προγραμματισθεί η τελετή ορκωμοσίας της νέας Δημοτικής Αρχής, και των αιρετών του (νέου) Δημοτικού Συμβουλίου. Αστυνομική παρουσία, έλεγχοι και είσοδος αποκλειστικά σε όσους έχουν λάβει προσκλήσεις για την εκδήλωση, αναμένεται να διεξαχθεί η τελετή. ΔΗΜΟ-Σύμφωνα με πληροφορίες, από τις 14.00 (29/08) έχει προγραμματιστέι η  εκκένωση των εγκαταστάσεων του Δημοτικού πολυχώρου, όπου πραγματοποιούνται και άλλες παράλληλες εκδηλώσεις. Ταυτόχρονα οι πόρτες της εγκατάστασης θα κλείσουν για το κοινό, και μόνο από την κεντρική πύλη θα επιτρέπεται η είσοδος στο χώρο. Για να εισέλθει ο οποιοσδήποτε ωστόσο στην εγκατάσταση, θα πρέπει να έχει λάβει πρόσκληση και το όνομά του να συμπεριλαμβάνεται στις λίστες που έχουν καταρτισθεί από το Δήμο Αθηναίων.
Έντονη Αστυνομική παρουσία και αυστηρά μέτρα έχουν προβλεφθεί, ενώ περιμετρικά του πολυχώρου του “Αθήνα 9,84” στο Γκάζι, θα αναπτυχθούν διμοιρίες, και πεζές περιπολίες. Για τις κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις οι οποίες έχουν προαναγγελθεί, όπως έχει γίνει γνωστό, δεν θα επιτραπεί σε κανέναν να προσεγγίσει το χώρο της τελετής ούτε η είσοδο στην εγκατάσταση, και υπό Αστυνομική επίβλεψη -μέλη ΚΕΕΡΦΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αριστεριστές, μέλη και υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής- θα παραμείνουν σε απόσταση μεταξύ τους, και εξωτερικά της Δημοτικής εγκατάστασης στην οποία θα πραγματοποιείται η τελετή ορκωμοσίας.
Για του νεοεκλεγέντες Δημοτικούς Συμβούλους και τα μέλη των οικογενειών τους, έχει προβλεφθεί ο χώρος ώστε να ολοκληρωθεί η ορκωμοσία χωρίς να υπάρξει το οποιοδήποτε ενδεχόμενο να τεθεί θέμα κινδύνου, για τον οποιοδήποτε από τους παρευρισκομένους. Μεταξύ των εκλεγμένων Δημοτικών Συμβούλων, είναι και η Ουρανία Μιχαλολιάκου ΟΥΡΑΝΙΑ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ, κόρη του ΓΓ της Χρυσής Αυγής, προφυλακισμένου στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού –σχεδόν ένα χρόνο από την απόφαση προσωρινής του κράτησης-. Είναι η πρώτη φορά που ασχολείται με τα κοινά κάτι που όπως η ίδια ανέφερε δεν ήταν στα άμεσα σχεδία της, ωστόσο η συμμετοχή της στο ψηφοδέλτιο της Χρυσής Αυγής στις πρόσφατες Δημοτικές εκλογές, μετά την καταμέτρηση των ψήφων, εξελέγη Δημοτική Σύμβουλος, καθώς επίσης και τρία ακόμα άτομα από τον ίδιο συνδιασμό.
Σχεδόν μια ώρα νωρίτερα (16.00) από την προγραμματισμένη ώρα έναρξης της εκδήλωσης, αναμένεται η άφιξη της αυτοκινητοπομπής της Διεύθυνσης Μεταγωγών της ΕΛΑΣ, με τους Αστυνομικούς να συνοδεύουν το Βουλευτή, επικεφαλής του συνδυασμού της Χρυσής Αυγής εκλεγμένου Δημοτικού Συμβούλου- ο οποίος βρίσκεται προφυλακισμένος (10/07) στις Φυλακές Κορυδαλλού, Ηλία Κασσιδιάρη.images-ΙΙ Χωρίς χειροπέδες, συνοδευόμενος από Αστυνομικούς στην ευθύνη των οποίων θα έχει ανατεθεί η μεταγωγή, θα παραστεί στην ορκωμοσία, με την ολοκλήρωση της οποίας, και την ανάληψη των καθηκόντων του, θα οδηγηθεί και πάλι στο Κατάστημα Κράτησης του Κορυδαλλού.
Μόλις στις αρχές τις εβδομάδας, ο αρμόδιος Εισαγγελέας και το Συμβούλιο των φυλακών, γνωμοδότησαν θετικά στην μεταγωγή των προφυλακισμένων Βουλευτών της Χρυσής Αυγής οι οποίοι έχουν εκλεγεί σε Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια της χώρας. Η ίδια διαδικασία, – χορήγησης 24ωρης, προσωρινής άδειας- έχει εγκριθεί για άλλους δύο επίσης προφυλακισμένους Βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Πρόκειται για τον εκλεγμένο στο Δήμο του Πειραιά ο Νίκο Κούζηλο, ο οποίος-ωστόσο – έχει εκφράσει την επιθυμία μετά την ορκωμοσία του να παραχωρήσει τη θέση του, στον αμέσως επόμενο εκλεγμένο Δημοτικό Σύμβουλο με το ψηφοδέλτιο της Χρυσής Αυγής, και τον εκλεγμένο στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Θεσσαλίας, προφυλακισμένο Βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Παναγιώτη Ηλιόπουλο.
Πρόθεση της ΕΛΑΣ, όπως διευκρινίζεται, είναι η τελετή ορκωμοσίας να ολοκληρωθεί –όπως πολύ πρόσφατα την περασμένη Τετάρτη (27/08) πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου και της Ρένας Δούρου- χωρίς να εντάσεις, ή επεισόδια, καθώς επίσης να αποτραπεί η οποιαδήποτε απειλή για τον οποιοδήποτε παραβρεθεί στο χώρο.