ΓΚΑΖΙ: Μεταγωγή Η.Κασσιδιάρη- Ορκωμοσία (νέου) Συμβουλίου Δήμου Αθηναίων.

Έντονη Αστυνομική παρουσία, έλεγχος στοιχείων στην κεντρική πύλη από ονομαστικοποιημένη λίστα στην είσοδο, ένταση και συγκεντρώσεις έξω από την κτηριακή εγκατάσταση μελών της Χρυσής Αυγής -επί της Πειραιώς- και ΚΕΕΡΦΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ – στο ύψος της Ι.Οδου- πραγματοποιήθηκε το απόγευμα (29/08) η ορκωμοσία του νέου Δημοστικού Συμβουλίου της Αθήνας.

Στο χώρο παραβρέθηκε και ο Βουλευτής και εκλεγμένος Περιφεριακός Σύμβουλος με το συνδιασμό της Χρυσης Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος, ενώ επικράτησε ένταση, στην άρνηση της Δημοτικής Αρχής, να επιτρέψει στην τελετή την παρουσία του, αν και στο χώρο είχε επιτραπέι η είσοδος σε βουλευτές κομμάτων, με αυτή την ιδιότητα τους. Τελικά επετράπη στον Η.Παναγιώταρο να παρακολουθήσει την τελετή από αίθουσα στην οποία είχαν προσκληθεί τα μελη των οικογενειών και συνοδοί των εκλεγμένων νέων Δημοτικών Συμβούλων.

Σχεδόν μισή ώρα πριν την προγραμματισμένη έναρξη της τελετής (17.00) έφτασε στην εγκατάσταση της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων, η κλούβα της Διέυθυνσης Μεταγωγών, με την οποία έγινε η μεταγωγή του προφυλακισμένου Βουλευτής της Χρυσής Αυγής και Δημοτικού Συμβούλου ως επικεφαλής του συνδιασμού, Ηλία Κασσιδιάρη. Αρχικά μεταφερθηκε σε βοηθητική αίθουσα του πολυχώρου και ελάχιστα λεπτά πριν την έναρξη της ορκωμοσίας, συνοδεία Αστυνομικών, οδηγήθηκε στην αίθουσα. 

Με την παράταξη του Δημάρχου Γιώργου Καμίνη και αριστερές παρατάξεις να ορκίζονται με πολιτικό όρκο, τον οποίο ανέγνωσε ο Υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος, ακολούθησε ο θρησκευτικός για τους υπόλοιπους νεοεκλεγμένους αιρετούς, και για τα τέσσερα μέλη της παράταξης της Χρυσής Αυγής.

Με την ολοκλήρωση της ορκωμοσίας, και τις υπογραφές των νέων αιρετών στις γραμματείες πολιτικού και θρησκευτικού όρκου, ολοκληρώθηκε η μεταγωγή του Ηλία Κασσιδιάρη, προς το ΚΚ Κορυδαλλού.

 

Μεταγωγή- Ορκωμοσία Συμβουλίου Δήμου Αθηναίων :[youtube=http://youtu.be/QKTLE1qLPCw]

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport