“Για τρία αυτόφωρα και τέσσερις κρατουμένους η διαδικασία ξεπέρασε τις έξι ώρες μόνο για ενα Τ.Α”|ΑΠΟΨΗ*

..”Μέσα καλοκαιριού αποφάσισε το αρχηγείο να εκσυγχρονίσει την διαδικασία καταχώρησης αποτυπωμάτων φέρνοντας μηχανήματα και σκάνερ πλήν όμως στην πόλη μας δεν έχουν φροντίσει να αρχειοθετήσουν ψηφιακά το αρχείο .. ένα χαρτί αποτυπώματος θέλει 15 λεπτά προκειμένου να καταχωρηθεί και να ελεγχθεί, με τεράστια αναμονη όλων μας- κρατουμένων και Αστυνομικών”..

image

“Όσοι συνάδελφοι είχαν διατεθεί σε συνοδείες κρατουμένων τις τελευταίες 4 ημέρες στην πόλη μας ζούν πρωτόγνωρες καταστάσεις.
Μέσα καλοκαιριού αποφάσισε το αρχηγείο να εκσυγχρονίσει την διαδικασία καταχώρησης αποτυπωμάτων φέρνοντας μηχανήματα και σκάνερ πλήν όμως στην πόλη μας δεν έχουν φροντίσει να αρχειοθετήσουν ψηφιακά το αρχείο της ΥΕΕΒΕ- γεγονός που έγινε στην Αθήνα και στην αντίστοιχη υπηρεσία που εδρεύει εκεί με φορέα ιδιωτική εταιρία που είχε κερδίσει τον ανάλογο διαγωνισμό.
Συνέπεια του όλου γεγονότος είναι οτι ένα χαρτί αποτυπώματος θέλει 15 λεπτά προκειμένου να καταχωρηθεί και να ελεγχθεί οπότε αντιλαμβάνεστε όλοι τι συμβαίνει με την τεράστια αναμονη όλων μας- κρατουμένων και συναδέλφων.
Ενδεικτικά σήμερα που είχαμε τρία αυτόφωρα αδικήματα και τέσσερις κρατουμένους η όλη διαδικασία ξεπέρασε τις έξι ώρες μόνο για το Τ.Α ΑΝΑΛΗΨΗΣ που υπηρετώ και όλοι μπορείτε να φανταστείτε τι θα συμβεί αύριο Δευτέρα μετά τις συλλήψεις του σαββατοκύριακου.
Πραγματικά καλός ο εκσυγχρονισμός και οι μεγάλες κουβέντες αλλά ήθελα να ήξερα μηδενική αντίληψη της πραγματικότητας? 2016..
Και η υπηρεσιακή ταλαιπωρία συνεχίζεται”.


*Αλέξανδρος Καλευράς,ΓΓ Ένωση Αστυνομικών ΘΣΝ