Γαύριο, Άνδρος: Δολοφόνησαν και επιχείρησαν να κάψουν τη σορό 89άχρονου.

Προκάλεσαν ασφυκτικό θάνατο σε υπέργηρο άνδρα- ηλικίας 89ετών- ο οποίος ζουσε μόνος τους στο Γαύριο, με τους δράστες στη συνέχεια να προκαλούν εμπρησμό στην κατοικία του, ώστε να αποκρύψουν τα ίχνη τους.

φωτιαΤο μεσημέρι της Τρίτης (22/12- 15.00) ο ανιψιός του υπέργηρου, δέχθηκε κλήσεις από τους γείτονες του θείου του, για φωτιά στη μονοκατοικία του 89άχρονου φαροφύλακα. Στο σημείο κλήθηκε και μετέβη η Πυροσβεστική, και κατά τον έλεγχο στο εσωτερικό της κατοικίας, ανάμεσα σε δύο καρέκλες στο καθιστικό, ετοπίσθηκε η σορός του ηλικιωμένου.

Άμεσα ενημερώθηκε η Αστυνομία, καθώς ο γέροντας, έφερε τραύματα στο πρόσωπο, ενώ γύρω από το λαιμό του είχε τυλιγμένη τη ζώνη του. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, ο θάνατός του 89άχρου προσδιορίσθηκε σε ασφυκτικό, λίγη ώρα πριν εντοπισθεί νεκρός και πριν την εκδήλωση της φωτιάς.
Κατά την αυτοψία, από το Ανακριτικό, διακριβώθηκε η απόπειρα των δραστών, να προκαλέσουν εμπρησμό με προσάναμα χαρτιά και εφημερίδες, σε διαφορετικούς χώρους – στο καθιστικό και το υπνοδωμάτιο- της μονοκατοικίας, στην οποία ζουσε μόνος του ο ηλικιωμένος, ενώ η Αστυνομία, εντοπισε ίχνη παραβίασης και έρευνας στους εσωτερικούς χώρους.

Η αδερφή του ηλικιωμένου η οποία ζει στην Αγγλία, ανέφερε στους αστυνομικούς ότι το τελευταίο διάστημα ο 89άχρονος, της είχε αναφέρει τις ασφυκτικές πιέσεις που δεχόταν, από άτομο που του ζητούσε διαρκώς εκβιαστικά χρήματα. Το θύμα είχε ένα γιο στην Άνδρο, ο οποίος πέθανε το 2011, κι έκτοτε, ζούσε μόνιμα στο νησί με τη νύφη και τα τρία εγγόνια του.

Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών ταξίδευσε στο νησί, συλλέγοντας προανακριτικό υλικό- αποτυπώματα και γενετικό υλικό- προκειμένου να προσδιορισθούν οι δράστες του εγκλήματος.

Αστυνομικές πηγές, αναφέρουν ότι έχουν προβεί σε προσαγωγές υπόπτων, χωρίς ωστόσο να προκύπτουν επιβαρυντικά στοιχεία που να συνδέουν τα άτομα με την υπόθεση.

Προανάκριση διεξάγει το Αστυνομικό Τμήμα Άνδρου με τη συνδρομή του Τμήματος Ασφάλειας Ερμούπολης.