ΓΑΔΑ: Προθεσμία να καταθέσουν έλαβαν οι καθαρίστριες, για τα επεισόδια στο Υπ.Οικονομικών (10/07)

Προθεσμία για να καταθέσουν την ερχόμενη Τετάρτη (10/09) στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης, κατ εντολήν του αρμόδιου Εισαγγελέα, έλαβαν οι 3εις πρώην καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών, για τα επεισόδια της 10ης Ιουλίου.

wpid-img_20140902_191854.jpg  Από νωρίς το απόγευμα (02/09- 17.30), έξω από τη ΓΑΔΑ, είχαν συγκεντρωθεί σε συμπαράσταση των τριών καθαρίστριών, οι οποίες είχαν λάβει κλήσεις για κατάθεση σε προκαταρκτική εξέταση,  για τα επεισόδια (10/07) στο Υπουργείο Οικονομικών  -περίπου στα μέσα του Αυγούστου- συνάδελφοί τους, πρωην καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών.

Οι τρεις καθαρίστριες οι οποίες έλαβαν κλήσεις για κατάθεση, στο πλαίσιο της διενεργούμενης προκαταρκτικής από την ΔΑΑ, ήταν παρούσες στο Υπουργείο Οικονομικών τη 10η Ιουλίου. wpid-img_20140902_191834.jpgΠρόκειται για την καθαρίστρια η οποια είχε συλληφθει για απρόκλητη επίθεση κατά γυναίκας Ειδικού Φρουρού, καθώς και δύο ακομα συναδέλφους της, οι οποίες ήταν παρούσες στα επεισόδια.

Τα επεισόδια είχαν προκληθεί όταν υπάλληλοι του Υπουργείου Οικονομικών, επιχείρησαν να κατεβάσουν τα ρολά wpid-photogrid_1408312406362.jpgστο κτήριο, στο οποίο είχε προγραμματισθεί επίσκεψη κλιμακίου της Τρόικα, με τις πρώην καθαρίστριες να παρεμποδίζουν τη διαδιακασία.

Για επίθεση κατά γυναίκας Αστυνομικού, είχε συλληφθεί καθαρίστρια, η οποία με εντολή Εισαγγελέα, είχε αφεθεί ελεύθερη. Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προς την αρμόδια Αστυνομική Υπηρεσίας, ζήτησε με παραγγελία του ο Εισαγγελές προς διερεύνηση της υπόθεσης, για τα αδικήματα της εξύβρισης κατά συρροή κι απόπειρας διατάραξης οικιακής ειρήνης σε χώρο δημόσιων υπηρεσιών από κοινού και σωματικές βλάβες για την επίθεση στην Αστυνομικό.

 

πηγή (ΦΩΤΟ): Μάκης Συνοδινός