ΓΑΔΑ: Κλήσεις σε κατάθεση για τα επεισοδια (10/07) στο Υπ.Οικονομικών.

Τα γεγονότα της 10ης Ιουλίου είχαν αποτελέσει πεδίο πολιτικής και όχι μόνο αντιπαράθεση.
Η είσοδος του Υπ.Οικονομικών, αποκλεισμένη από μια ομάδα γυναικών, οι οποίες εχουν απολυθεί, ενώ επί σειρά ετών είχαν εργαστεί ως καθαρίστριες στο Υπουργείο. Στο κτηριο είχε αποφασιστεί να πραγματοποιηθεί στο συνάντηση με τους εκπροσώπους της Τρόικα και στο χώρο είχαν παραταχθεί Αστυνομικές Δυνάμεις με εντολή να μην επιτρέψουν την πρόσβαση στην πλευρική είσοδο των συγκεντρωμένων, και γι αυτό το λόγο δοθηκε εντολη να κατέβει το ρόλο της εισόδου.
Μια ομάδα από τις συγκεντρωμένες καθαρίστριες ωστοσο, οι οποίες το πρωί είχαν μοιράσει φυλλάδια σε τουρίστες επί της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, κι επέστρεψαν στην οδό Νίκης αντιλήφθηκαν ότι υπάλληλοι του Υπουργείου κατέβαζαν τα ρολά της εισόδου και μπήκαν από κάτω ώστε να παρεμποδισουν τν κλείσιμο της εισόδου. Ακολούθησε ένταση και φραστικές αντιπαραθέσεις με τους Αστυνομικούς.
image

Μια από τις καθαρίστριες επιτέθηκε απρόκλητα και χτύπησε γυναίκα ειδικό φρουρό η οποια βριακοταν σε διατεταγμένη υπηρεσια μέτρα στο οποίοι στην είσοδο του κτηρίου.
Για την επίθεση είχε συλληφθεί η καθαρίστρια για απροκλητη επίθεση, απρόκλητη σωματική βλάβη κατά της Αστυνομικού καθώς και άλλα αδικήματα.
Με εντολή Εισαγγελέα, η καθαρίστρια αφέθηκε ελεύθερη- δήλωσε ασθενής και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομειο ΕΛΠΙΣ-, ενώ σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία ζητήθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τα αδικήματα της εξύβρισης κατά συρροή κι απόπειρας διατάραξης οικιακής ειρήνης σε χώρο δημόσιων υπηρεσιών από κοινού.
Με κλητεύσεις μαρτυρα, αναμένεται (18/08) να μεταβούν στη ΓΑΔΑ όσες από τις καθαρίστριες ήταν παρούσες στα γεγονότα της 10ης Ιουλίου, προκειμένου να καταθέσουν.

Νάντια Αλεξίου- nantiareport