Β.ΚΙΚΙΛΙΑΣ: Η επόμενη «κατάληψη» θα γίνει στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης.| ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Κατάληψη ακόμη και στο κτίριο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη “διαβλέπει” ο Β.Κικίλιας, αν η νέα πολιτική ηγεσία επιμείνει στις μεθόδους της, σε άρθρο του στην εφημερίδα «Καθημερινή» .

image

Κατάληψη ακόμη και στο κτίριο της Λ.Κατεχάκη, αν η νέα πολιτική ηγεσία επιμείνει στην εφαρμογή «πειραματικών μεθόδων προστασίας του πολίτη», αναφέρει ο πρώην Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Βασίλης Κικίλιας, σε άρθρο του στην εφημερίδα «Καθημερινή», σχολιάζοντας ενέργειες της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ως «άριστο υλικό θερινής επιθεώρησης».
Ιδιαίτερα καυστικός ο πρώην Υπουργός, τονίζει πως εκδιώχθηκε Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. (σσ ο Υποστράτηγος Γ.Νίτσας) εκτελώντας διαταγή της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου, και ο ίδιος με τη σειρά του εξέδωσε Υπηρεσιακή διαταγή, για την απελευθέρωση των λαθρομεταναστών τους οποίους αποβίβασαν στην Ομόνοια.
Ο πρώην Υπουργός, υποστηρίζει πως αποδομείται η συστηματική προσπάθεια των τελευταίων χρόνων για την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων του κέντρου της πόλης, με τις εξαγγελίες «θα στείλουν μετανάστες από την Ελλάδα στις… πλατείες των ευρωπαϊκών πόλεων ή ότι θα νοικιάσουν διαμερίσματα για να εγκατασταθούν οι μετανάστες».
Ο Β.Κικίλιας υποστηρίζει ότι για καμία από τις εξαγγελίες της νέας Πολιτικής ηγεσίας, δεν έχει γίνει προεργασία ή κοστολόγηση, ενώ σε πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας το 63% των πολιτών αποδοκιμάζει τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό.
Επισημαίνει επίσης, μια σειρά από κυβερνητικές ενέργειες όπως την ανακοίνωση «μαρξιστικού διεθνισμού» του Υπουργού Εξωτερικών Ν.Κοτζιά, ότι ο τζιχαντισμός εύκολα μπορεί να μεταναστεύσει από την ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Μεσογείου, στην Ευρώπη, με ιμάντα την Ελλάδα, η οποία καθιστά τη χώρα ξέφραγο αμπέλι.
Ο τέως Υπουργός, τοποθετείται σκωπτικά για τα επεισόδια στην περιοχή των Εξαρχείων και την κατάληψη της Νομικής, τα οποία οφείλονται στο γεγονός ότι «ο Υπουργός Δικαιοσύνης, καθηγητής κ. Ν.Παρασκευόπουλος δεν πρόλαβε να ανοίξει διάλογο μαζί τους, όπως ανακοίνωσε στις προγραμματικές του δηλώσεις». Επικριτικός στάθηκε ο πρώην Υπουργός, και απέναντι στον Γ.Πανούση, ο οποίος «προέκρινε να αντικατασταθεί η έννομη τάξη από καθηγητές και φοιτητές που θα πάρουν τον νόμο στα χέρια τους για να υπερασπιστούν την περιουσία του πανεπιστημίου, του κράτους και τα δικαιώματα των πολιτών», επισημαίνοντας ως πρωτότυπη και επαναστατική τη θέση του «πανεπιστημιακού δάσκαλου της Εγκληματολογίας»..

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport