Β.Κικίλιας, συναντήθηκε με τον James Clapper της DNI

Συναντηση με τον Διευθυντή της Υπηρεσίας Εθνικών Πληροφοριών των Η.Π.Α. James Clapper, είχε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στις ΗΠΑ,  Υπουργός Δημόσιας Τάξης& Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας .

Η τρομοκρατία και η παράνομη μετανάστευση, ήταν τα κύρια θέματα της συνάντηση, με τις δύο πλευρές να  εκφράζουν την ικανοποιήση τους για το άριστο επίπεδο συνεργασίας των δύο χωρών στον τομέα της ασφάλειας ενώ επαναβεβαίωσαν τις σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης και συμφώνησαν στην περαιτέρω ενίσχυση σε θέματα αντιμετώπισης της τρομοκρατίας .
Ο Βασίλης Κικίλιας, υπογράμμισε ότι η Ελλάδα αποτελεί μοναδικό πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στην ολοένα αποσταθεροποιούμενη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, και ζήτησε την υποστήριξη της χώρας, σε όλα τα επίπεδα.
Απο την πλευρα του, ο Διευθυντής της DNI, Αντιστράτηγος James Clapper εξέφρασε την ανησυχία των Η.Π.Α. για την εξάπλωση του Ισλαμικού Κράτους (ISIL) στην περιοχή του Ιράκ και της Συρίας και την εξέλιξη του φαινομένου των ξένων μαχητών.
Είχε προηγηθεί συνάντηση του Έλληνα Υπουργού, στην Ουάσινγκτον, με τους επικεφαλής της CIA καθώς και επίσκεψη στα γραφεία της Υπηρεσία Εθνικών Πληροφοριών.
Στο πλαίσιο των επαφών του ο Έλληνας Υπουργός, αναμένεται να συναντηθεί (28/10) στην Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών (CIA), όπου θα συναντηθεί με τον διευθυντή της John O. Brennan, ενω εχει προγραμματισθεί να επισκεφθεί τα γραφεία του FBI οπου θα συναντηθεί με τον διευθυντή του James Comey.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει (28/10) συνάντηση στο Λευκό Οίκο, με τα στελέχη του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας Charlie Cupchin (γενικό διευθυντή για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις) και Avery Alpha (διευθυντή για θέματα αντιτρομοκρατίας), ενω στην συνέχεια θα επισκεφθεί το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για να συναντηθεί με τη συντονίστρια θεμάτων αντιτρομοκρατίας πρέσβη Tina Kaidanow.
Το πρόγραμμα του Έλληνα Υπουργού, ολοκληρωνεται στην Ουάσινγκτον, και το βράδυ(28/10) ο Β.Κικίλιας θα μεταβεί στο Σικάγο, όπου εχουν προγραμματισθεί(29/10) συναντήσεις με δημοτικούς και πολιτειακούς αξιωματούχους της περιοχής, με Ελληνοαμερικανούς υψηλόβαθμους αξιωματούχους της αστυνομίας, καθώς και με στελέχη της Ομογένειας. Επίσης, θα επισκεφθεί το Office of Emergency Management and Communication 911 Centre και το Art Institute of Chicago, όπου παρουσιάζεται η έκθεση «Ουρανός και Γη. Η Τέχνη του Βυζαντίου από τις ελληνικές συλλογές».
Το βράδυ(29/10) θα παραστεί και θα μιλήσει σε εκδήλωση για την «Ημέρα του Όχι», την οποία συνδιοργανώνουν το American Jewish Committee του Σικάγου και το Hellenic American Leadership Council.
Την Πέμπτη (30/10), ο Υπουργος Δημοσιας Ταξης και Προστασίας του Πολίτη, θα μεταβεί στη Βοστόνη, όπου θα είναι ο κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση που συνδιοργανώνουν το Fletcher School of Law and Diplomacy του Πανεπιστημίου Tufts και το Ίδρυμα Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής.
Ενώ το βράδυ της ίδιας ημέρας(29/10) θα μεταβεί στη Νέα Υόρκη και την Παρασκευή αναμένεται να έχει συναντήσεις με Αμερικανούς πολιτικούς, τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο και στελέχη της Ομογένειας.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport