Βράβευση για αδέλφια Έλληνες μετανάστες δεύτερης γενιάς, Αστυνομικοί του Μόντρεαλ

Υπηρετούν στην Αστυνομία του Μόντρεαλ, παιδιά αποστράτου της Αστυνομίας Πόλεων, και θα λάβουν τιμητική διάκριση από τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ στο πλαίσιο της Παγκόσμια Συνάντηση Απόδημου Ελληνισμού, σε ειδική εκδήλωση στην Αθήνα

Στις 20 Ιουλίου 2016 στο Ζάππειο Μέγαρο διοργανώνεται η 3η Παγκόσμια Συνάντηση Απόδημου Ελληνισμού, από το μη κερδοσκοπικό οργανισμό που εδρεύει στο Μόντρεαλ του Καναδά με τίτλο «His Majesty the Greek Immigrant» (σσ «Η Αυτού Μεγαλειότητα ο Έλληνας μετανάστης»).

Πρόκειται για εκδήλωση αφιερωμένη στον Έλληνα και στην Ελληνίδα της διασποράς απ’ όλη την υφήλιο, που σκοπό έχει να καταδείξει και να αναδείξει την πορεία και την εξέλιξη του διεσπαρμένου ελληνισμού, καθώς και να προωθήσει τη σύνδεσή του με την πατρική γη, ως τεκμήριο μικρής συμβολής στην προσπάθεια σύστασης μιας συμπαγούς, πολυφωνικής αφήγησης για την ελληνική μετανάστευση.
Στα πλαίσια αυτών των εκδηλώσεων έχουν κληθεί και θα τιμηθούν διαπρεπείς Έλληνες του εξωτερικού, που συμβάλλουν με τη δραστηριότητά τους- στο χώρο των γραμμάτων, των τεχνών, του αθλητισμού και της επιχειρηματικότητας-, στη διάδοση του ελληνικού πολιτισμού, της ελληνικής επιχειρηματικότητας, στην επιστημονική πρόοδο και την ανθρώπινη ευημερία. Ανάμεσά τους, και τα αδέλφια Αντώνης και Ελένη Σαμπαζιώτη όι οποίοι υπηρετούν στη Αστυνομία του Μόντρεαλ στον Καναδά.

Είναι ιδιαίτερη τιμή για τους δυο Ελληνικής καταγωγής Αστυνομικούς, καθώς ο πατέρας τους Παναγιώτης Σαμπαζιὠτης αποστρατεύτηκε μετά από ευδόκιμη υπηρεσία 25 ετών από την Αστυνομία Πόλεων πριν μεταναστεύσει στο Μόντρεαλ του Καναδά. Τη βράβευση έχει κληθεί να τελέσει ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας.

Παράλληλα με τη διοργάνωση της 3ης Παγκόσμιας Συνάντησης Απόδημου Ελληνισμού θα πραγματοποιηθεί έκθεση φωτογραφίας, με υλικό εποχής, μέχρι και 120ετών, με καταγεγραμμένη την πορεία και την εξέλιξη του Έλληνα μετανάστη στο εξωτερικό, σε όλο τον κόσμο.
Σκοπός της διοργάνωσης, είναι η επανασύνδεση του απόδημου Ελληνισμού με την μητέρα πατρίδα. Μέρος των εσόδων, θα διατεθεί για φιλανθρωπικό σκοπό, καθώς και για τη δημιουργία του Μουσείου Απόδημου Ελληνισμού, όπου θα προσφερθεί και το φωτογραφικό υλικό της έκθεσης, προερχόμενο από την προσωπική συλλογή της Μαίρης Ρυσσάκη.
Η 1η Παγκόσμια Συνάντηση Απόδημου Ελληνισμού πραγματοποιήθηκε τo 2014, στις 30 Ιουλίου στην Κρήτη. Στο Μόντρεαλ του Καναδά στις 24 Απριλίου 2015 πραγματοποιήθηκε η 2η Παγκόσμια Συνάντηση Απόδημου Ελληνισμού. Η 4η Συνάντηση προγραμματίζεται για το 2017 στην Νέα Υόρκη.

___________________________________________

* prismanews.gr