ΒΟΥΛΗ : -ΤΩΡΑ- Στην Ολομέλεια ο Βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασσιδιάρης, για την άρση ασυλίας Μπαλτάκου (ΒΙΝΤΕΟ)

Στη Βουλή αφίχθη η μεταγωγή (10/12-11.59) του προφυλακισμένου Βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασσιδιάρη.

Υπέρ της άρσης ασυλίας του Βουλευτή Ηλία Κασσιδιάρη, ψήφισαν 219 Βουλευτές, κατά 18, κι ενας “παρών”. Σύμφωνα με το αποτέλεσμα, κατά της άρσης ασυλίας του Ηλία Κασιδιάρη εκτός από τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής έχουν ψηφίσει οι Βουλευτές των ΑΝΕΛ Μαρίνα Χρυσοβελώνη, Τέρενς Κουίκ, Γιάννης Δημαράς, Κώστας Δαμαβολίτης, Μαρίνος Ουζουνίδης, Παύλος Χαϊκάλης, Μαρία Κόλλια, Σταυρούλα Ξουλίδου, ενω “παρών” ψήφισε ο Γαβριήλ Αβραμίδης.

image

Στο πλαίσιο της συζήτησης για την άρση της ασυλίας του Βουλευτη της Χρυσής Αυγης Ηλία Κασσιδιάρη, για το βίντεο Μπαλτάκου, στην εισήγηση του,  κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, πως έχει παρέμβει προσωπικά στη δικαιοσύνη για τη Χρυσή Αυγή.
Στην εισήγηση του ο Ηλίας Κασσιδιάρης, αναφέρθηκε σε νέα στοιχεία που «θα στείλουν στη φυλακή τον Σαμαρά» και παρουσίασε mail το οποίο έχει αναρτηθεί στο κινέζικο δίκτυο, σε ρωσικό, στο YouTube και στο Dailymotion, με ηχητικό διάλογο ανάμεσα σε Δικαστικό και Ανώτατο Κυβερνητικό.
«Η φωνή, ανήκει στον Σαμαρά. Ο Σαμαράς θα πάει στη φυλακή και όλοι οι σκευωροί» ανέφερε ο Κασσιδιάρης ενώ υποστήριξε ότι η συνομιλία έχει καταγραφεί πριν την απολογια των Βουλευτών του κόμματος Γ.Γερμενή, Π.Ηλιόπουλου και Στθ.Μπούκουρα οι οποίοι στη συνέχεια κρίθηκαν προφυλακιστέοι.

image

Ο Βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασσιδιάρης, έχει μεταχθεί προκειμένου να τοποθετηθεί στην Ολομέλεια επί της άρσης της Βουλευτικής του ασυλίας απο την Εισαγγελία για την υπόθεση Μπαλτάκου.

image

Ο Βουλευτής με τζιπ της Διεύθυνσης Μεταγωγών, μεταφέρθηκε (10/12-11.59) από το υπόγειο γκαράζ συνοδεία Αστυνομικών με ένα υπηρεσιακό όχημα στη Βουλή, από το ΚΚ Κορυδαλλού.
Η αρμόδια επιτροπή της Βουλής, παρέπεμψε τον Ηλία Κασσιδιάρη στην Ολομέλεια ύστερα από την εξέτασή του, στον Κορυδαλλό.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport