ΒΟΥΛΗ: Προσκλήσεις στους προφυλακισμένους Βουλευτές της ΧΑ για την εκλογή ΠτΔ- Αναμένεται η Εισαγγελική γνωμοδότηση.

Με τη διαδικασία της εκλογής ΠτΔ, να έχει προσδιοριστεί για τις 17 Δεκεμβρίου και επαναληπτικές εκλογικές διαδικασίες στις 23 και 29 Δεκεμβρίου, στις θυρίδες που διατηρούν στην Βουλή, οι προφυλακισμένοι Βουλευτές της Χρυσής Αυγής.. βρήκαν ονομαστικές προσκλήσεις προκειμένου να παραστούν στην εκλογική διαδικασία. Η μεταγωγή τους ή μη, δεν έχει οριστικοποιηθεί, αφού αναμένεται η γνωμοδότηση του Δικαστικού Συμβουλίου απόφαση που θα εκδοθεί, μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης (16/12).

Η Διεύθυνση Μεταγωγών βρίσκεται εν αναμονή της Εισαγγελικής πρότασης, σε περίπτωση που γνωμοδοτήσει θετικά,να πραγματοποιήσει τη μεταγωγή των 7προφυλακισμένων Βουλευτών της Χρυσής Αυγής από τον Κορυδαλλό -Ν.Μιχαλολιακου, Χρ.Παππά, Γ.Λαγού, Π.Ηλιόπουλου, Γ.Γερμενή, Ν.Κούζουλου, Η.Κασσιδιάρη- την Τετάρτη (17/12) καθώς και του προφυλακισμένου ανεξάρτητου Βουλευτή από τις φυλακές Ναυπλίου- Στθ.Μπούκουρα-. Για τον ανεξαρτηυο Βουλευτή ωστόσο, εκκρεμεί η απόφαση (16/12) του Συμβουλίου, στο αίτημα που έχει καταθέσει, για άρση της προφυλάκισης, και μετατροπής της ποινής του σε κατ οίκον περιορισμό. Σε περίπτωση που το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο, κάνει δεκτή την εισήγηση της αρμόδιας Εισαγγελέως, τότε ενδέχεται και να αφεθεί ελεύθερος ο προφυλακισμένος ανεξάρτητος Βουλευτής, πριν την ημερομηνία ψηφοφορίας του ΠτΔ. Όπως έγινε γνωστό, ο πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης απέστειλε και στους 300 Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου (και προς τους προφυλακισμένους Βουλευτές της Χρυσής Αυγής), πρόσκληση για να παραβρεθούν στην Βουλή και να συμμετάσχουν στην διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας και στις τρεις εκλογικές διαδικασίες 17, 23 και 29 Δεκεμβρίου.

Επισημαίνεται ότι σε καμία άλλη κοινοβουλευτική διαδικασία εκτός των συζητήσεων στην Ολομέλεια, για τις άρσεις ασυλίας των προφυλακισμένων Βουλευτών, δεν τους είχαν αποσταλεί πρόσκληση να παραστούν, γεγονός που εκτιμάται ότι ενδεχομένως να τους επιτραπεί με την γνωμοδότηση του αρμόδιου Δικαστικού Συμβουλίου της Φυλακής, να παραστούν στη  διαδικασία εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας, στο σύνολο της η κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής και να συμμετέχει στην ψηφοφορία.