ΒΟΛΟΣ: ΤΩΡΑ- Νεκροί 3 οπλίτες από έκρηξη πυροσωληνα- (ΒΙΝΤΕΟ)

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, από αδιευκρίνιστες συνθήκες εξερράγη πυροσωλήνας εκτόξευσης όλμων 81mm στο Πεδίο Βολής Γλαφυρών, με αποτέλεσμα τρεις οπλίτες να χάσουν τη ζωή τους και να τραυματιστεί ένας Υπολοχαγός.

image

Το δυστύχημα σημειώθηκε στο πεδίο βολής της 32ης Ταξιαρχιας στις Γλαφυρες του Βόλου , κατά τη διάρκεια στρατιωτικης άσκησης.
Από πηγές του Υπ.Εθ.Α. νεκροί ειναι τρεις οπλίτες- πεζοναύτες, δυο πενταετούς υποχρέωσης κι ένας έφεδρος, ενώ βαριά τραυματιας έχει μεταφερθεί στο Νοσοκομείο, ένας Υπολοχαγός. Όλοι ανήκουν στη δύναμη του 505 Τάγματος Πεζοναυτών της 32 Ταξιαρχίας Πεζοναυτών.
Σύμφωνα με το ΓΕΣ, από τη διάρρηξη του σωλήνα του όλμου τραυματίστηκαν θανάσιμα οι Επαγγελματίες Οπλίτες λοχίες (ΠΖ) Γ.Ο. 33 ετών και Α.Μ. 34 ετών και ο δεκανέας (ΠΝ) Φ.Α. 19 ετών, ενώ τραυματίστηκε σοβαρά ο υπολοχαγός (ΠΖ) Κ.Β. 30 ετών.
Τριήμερο πένθος κήρυξε ο ΥΕΘΑ Δημήτρης Αβραμόπουλος, ενώ έδωσε εντολή να άμεσα να μεταβει με ελικόπτερο στον τόπο της τραγωδίας ο ΥΦΕΘΑ Γιάννης Λαμπρόπουλος και ο Αρχηγός ΓΕΣ Χρίστος Μανωλάς. Στο πεδίο βολής μεταβαίνει κλιμάκιο διερεύνησης για την εξακρίβωση των συνθηκών του δυστυχήματος.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport