ΒΟΛΟΣ: Κλήθηκαν για επιθετικο ζώο, στον έλεγχο κατέληξε ο ιδιοκτήτης του.

Σκύλος επιτέθηκε σε Λιμενικούς και λίγο αργότερα ο 43χρονος ιδιοκτήτης του, κατέρρευσε και κατέληξε.

Στελέχη της Λιμενικής Αρχής Βόλου σε προγραμματισμένη περιπολία (17/09) στην παραλιακή οδό στο «Μαμιδάκι» Μαγνησίας, εντόπισαν ενα μεγαλόσωμο σκύλο ο οποίος ειχε επθθετικες συμπεριφορές σε αδέσποτα σκυλιά της περιοχής,και είχε προκαλέσει την αναστάτωση στους κατοίκους.
Οι λιμενικοί,  με τη συνδρομή του ιδιοκτήτη του σκύλου, επιχείρησαν να απομακρύνουν το σκύλος, και δεχθηκαν επίθεση. Ένας εκ των δύο βαθμοφόρων του Λιμενικού πυροβόλησε αρχικά στον αέρα για εκφοβισμό, χωρίς αποτέλεσμα ενω δευτερη φορά πυροβόλησε, το σκύλο τραυματίζοντάς τον στο μηρό με συνέπεια να τραπεί σε φυγή.
Λιμενικοί κατευθύνθηκαν προς το σπίτι του ιδιοκτήτη για να καταγράψουν τα στοιχεία του, και να αναφέρουν το περιστατικό στην υπηρεσία τους.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο ιδιοκτήτης αισθάνθηκε αδιαθεσία και κατέρρευσε. Οι λιμενικοί ενημέρωσαν το ΕΚΑΒ, το οποίο μετέφερε τον 43χρονο στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Από τη Λιμενική Αρχή Βόλου που διενεργεί την προανάκριση διατάχθηκε η διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης (ΕΔΕ), ενώ για το περιστατικό ενημερώθηκε ο αρμόδιος εισαγγελέας Πρωτοδικών Βόλου.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport