ΒΕΡΟΙΑ: 29,5 χρόνια ποινή κάθειρξης, στο Ρουμάνο οδηγό της νταλίκας στην Εγνατία.

Καταδίκη για τον προφυλακισμένο Ρουμάνο οδηγό νταλίκας, ο οποίος προκάλεσε την πολύνεκρη καραμπόλα στην Εγνατία Οδό  τον περασμένο Οκτώβριο.

image

Σε ποινή φυλάκισης 29,5 ετών καταδίκασε το Δικαστήριο της Βέροιας, το Ρουμάνο οδηγό Νickolai Tountoran ο οποίος προκάλεσε την πολύνεκρη καραμπόλα (05/11 201) στην Εγνατία Οδό στο ύψος της Βέροιας. ο Ρουμανος οδηγός, κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και πρόκληση σωματικής βλάβης κατά συρροή σε βαθμό πλημμελήματος.
Σύμφωνα με την ετυμηγορία του δικαστηρίου της Βέροιας η ποινή του Ρουμάνου οδηγού επιβλήθηκε χωρίς ανασταλτικό χαρακτήρα, και είναι εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ τη μέρα για τα 10 χρόνια της ποινής.
Μετά την ολοκληρωση της δίκης, ο Ρουμανος οδηγός της νταλίκας, ο οποίος εχει ήδη κριθεί προφυλακιστέος, οδηγηθηκε και παλι στο Σωφρονιστικο Κατάστημα Κράτησης.
Ο κατηγορούμενος, υποστήριξε για ακόμα μια φορά τον αρχικό ότι ισχυρισμό, για βλάβη στο σύστημα πέδησης με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο του οχήματος και να προκαλέσει την πολύνεκρη καραμπόλα με πέντε νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport