Αυστηρή προειδοποίηση στην Αστυνομία από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας γα τη Νομική.| ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Αυστηρή προειδοποίηση απευθύνει προς την Αστυνομία ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, σχετικά με τη συνεχιζόμενη κατάληψη της Νομικής από αντιεξουσιαστές και τα νέα επεισόδια στην περιοχή τω Εξαρχείων (17/03) μετά τη πορεία που πραγματοποιήθηκε.

Η κίνηση του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ηλία Ζαγοραίου, προδίδει έντονη δυσαρέσκεια της Δικαιοσύνη, αλλά δεν είναι σαφές αν αποτελεί και σαφή εντολή προς την Αστυνομία, για άμεση παρέμβαση εντός του πανεπιστημιακού ιδρύματος.
«Με αφορμή τα νεότερα επεισόδια που εκτυλίσσονται με επίκεντρο την κατάληψη της Νομικής, επαναλαμβάνουμε ότι η εισαγγελία Πρωτοδικών ενήργησε ήδη από την Κυριακή 15/,3 ζητώντας το σχηματισμό δικογραφίας και ασκώντας τη δέουσα ποινική δίωξη. Ζητήθηκε δε από τις αστυνομικές αρχές, αφενός η αποκάλυψη και η σύλληψη των δραστών στα πλαίσια του αυτόφωρου, αφετέρου η λήψη μέριμνας από τις αστυνομικές αρχές για την αποτροπή νέων επεισοδίων. Σημειώνεται ότι στην ωα άνω σχηματισθείσα το πρώτον από την Εισαγγελία δικογραφία συσχετίστηκε και η μήνυση των κοσμητόρων της Νομικής Σχολής κατά των καταληψιών».

πηγή: capital.gr- Π. Στάθης

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport