Αυξημένη ετοιμότητα και επιφυλακή στην ΕΛΑΣ για επιθέσεις σε βάρος Αστυνομικών στόχων.

Αυξημένη ετοιμότητα σε στατικές φυλάξεις και Αστυνομικά τμήματα, για δεύτερη νύχτα για Αστυνομικούς και πληρώματα της ΕΛΑΣ.

Οι διαδοχικές επιθέσεις στα ΑΤ Ζωγράφου (29/03) και Δάφνης (28/03) με τη προσαγωγή 12ατόμων- αφέθηκαν όλοι ελεύθεροι- προκάλεσαν την εντολή για αυξημένη ετοιμότητα στην ΕΛΑΣ. Ακολούθησε (29/03-20.08) ανάληψη ευθύνης στο όνομα του τρομοκράτη συντρόφου του Νίκου Μαζιώτη, Λάμπρου Φούντα, με ανυπογραφο κείμενο, σε διαδικτυακό ιστότοπο διακίνησης ελεύθερων ιδεών του αντιεξουσιαστικού χώρου.
Τα ξημερώματα (30/03-03
40) πραγματοποιήθηκε μια ακόμα επίθεση, με το κέντρο της Άμεσης Δράσης, να ενημερώνει τα πληρώματα νυχτερινής υπηρεσίας,να βρίσκονται σε “αυξημένη ετοιμότητα” με “ιδιαιτερη προσοχη σε στοχους”. Ενώ δόθηκαν αναζητήσεις για πέντε άτομα ως δράστες της επίθεσης.
Αξιωματικοί της ΕΛΑΣ εκτιμούν ότι και τα επεισόδια στο Πολυτεχνείο (28/03) και οι εμπρηστικές επιθέσεις στα ΑΤ Δάφνης και ΑΤ Ζωγράφου, έρχονται σε “αντίδραση” των δηλώσεων του αναπληρωτή Υπουργού Γιάννη Πανούση, και σε ένδειξη “συμπαράσταση” των απεργών πείνας τρομοκρατών με συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς ενώ αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο για νέες καταλήψει.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport