Αττική: Έντονη βροχόπτωση και χαλάζι – Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει το Λεκανοπέδιο

“Έβρεξε” προβλήματα, χαλάζι προκάλεσε καταστροφές, οταν μπουρίνι  πέρασε από την Αττική για μισή σχεδόν  ώρα.

image

Καταρρακτώδης βροχή και χαλάζι έπληξε  (28/06-19.30) για περίπου μισή ώρα την Αττική, από τα βόρεια και ανατολικά του νομού και έχει κατεβεί μέχρι το Φάληρο και από το κέντρο της Αθήνας μέχρι τον Γέρακα, τα Σεπολια και το Πασαλιμάνι του Πειραιά .

image

Εξαιτίας της έντονης χαλαζόπτωση, και της σφοδρής βροχόπτωσης, ενώ ήταν σε εξέλιξη τα έντονα καιρικά φαινόμενα, η κίνηση των οχημάτων διεξαγοταν με δυσκολία. Το φαινόμενο εκδηλωθηκε πιο έντονο στο κέντρο της πόλης.

image

Με χαμηλές ταχύτητες διεξάγεται η κίνηση στις περισσότερες οδους, ενώ προβλήματα προέκυψαν στην κινηση των οχημάτων και στην Αττική Οδό, την ΕΟ Αθηνών – Λαμίας, στο ύψος της Μεταμόρφωσης και την Κηφισίας.
image

Φωτεινοί σηματοδότες, σε κομβικά σημεία τέθηκαν εκτός λειτουργίας με την Πειραιώς, την Πέτρου Ράλλη, την Κατεχάκη και την Μεσογείων να παρουσιάζουν έντονη ανάσχεση στην κυκλοφορία των οχημάτων.
image

Εξαιτίας της καταρρακτώδους βροχής αρκετοί δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια και η Τροχαία απευθύνει έκκληση οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

image

Σε γειτονιές στα Σεπολια οι κάθετες οδοι σε κεντρικές οδικές αρτηρίες πλημμύρισαν ενώ σε κάποια στενά τα οχήματα ακινητοποιήθηκαν λόγω μηχανικής βλάβης λόγω της στάθμης του νερού.

image

Στο Παγκράτι λόγω του όγκου των υδάτων μετασχηματιστης της ΔΕΗ βραχυκύκλωσε και προκάλεσε έκρηξη.

image

Δεκάδες κλήσεις στην Αμεση Δράση και την Πυροσβεστική για συνδρομή σε εγκλωβισμένους οδηγούς από οχήματα τα οποια ακινητοποιήθηκαν λόγω λόγω υψηλής στάθμης των υδάτων.
image
Εν τω μεταξύ, στα Δερβενοχώρια, μετά από τέσσερις ημέρες, το μέτωπο της φωτιάς βρίσκεται σε ύφεση εξαιτίας της έντονης βροχής που στάθηκε σύμμαχος των Πυροσβεστών- επίγειες δυνάμεις και εναέρια μέσα που επιχειρούσαν στην περιοχή.

image
Ζωγράφου

Ενώ και στην Ηλιούπολη στα νότια προάστια η έντονη βροχόπτωση προκάλεσε προβλήματα.

https://mobile.facebook.com/groups/13490723682#


*Φωτο από χρήστες social media (inst, Tw, FB)