Ασπρόπυργος: Τραυματίες σε έκρηξη δεξαμενής των ΕΛΠΕ

Μεχρι στιγμης -5 τραυματιες, οι 2 σοβαρα απο την πυρκαγια στα δυιλιστηρια Ασπροπυργου, ύστερα από φωτιά που ξέσπασε σε δεξαμενή των διυλιστηρίων Ασπρoπύργου των ΕΛΠΕ, μετά από έκρηξη.

Η πυρκαγιά ξέσπασε (08/05- 08.20) κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης. Εξετάζεται ως ενδεχόμενο σπινθήρας να προκάλεσε τη φωτιά σε δεξαμενή των ΕΛΠΕ. Σύμφωνα με καταγγελίες εργαζομένων σημειώθηκαν τρεις διαδοχικές εκρήξεις ενώ δεν λειτούργησε όπως αναφέρουν οι σειρήνες κινδύνου, ενώ δεν εφαρμόστηκε το σχέδιο διαφυγής από την εγκατάσταση του διυλιστηρίου.
Κλιμάκιο πυρασφάλειας του διυλιστηρίου, ύστερα από κλήσεις διερχόμενων οδηγών στην Πυροσβεστική, στο σημείο μετέβησαν τρία οχήματα της Υπηρεσίας με πλήρωμα 10 Πυροσβέστες.Ωστόσο σύμφωνα με καταγγελία, στα οχήματα, δεν επετράπη από την εταιρεία η είσοδος στην εγκατάσταση, αφού όπως ανέφεραν η φωτιά ελέγχθηκε με τα μέσα πυρασφάλειας των διυλιστηρίων.
Από την έκρηξη που σημειώθηκε τραυματίσθηκαν πέντε εργάτες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν τρεις στο Θριάσιο Νοσοκομείο και οι υπόλοιποι στο Αττικό Νοσοκομείο. Σε σοβαρή κατάσταση διασωληνωμένος στο Θριάσιο, νοσηλεύεται Αλβανός εργάτης η κατάσταση του οποίου κρίνεται -σύμφωνα με το ιατρικό προσωπικό- κρίσιμη.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport