Αρχηγός ΕΛΑΣ: “Λήξαν” ..το θέμα Σφακιανάκη

Μετά το πέρας της τελετής παράδοσης-παραλαβής ηγεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος, παρουσία του υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή, σύσσωμης της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και εκπροσώπους των Ενόπλων Δυνάμεων τέθηκαν από τους δημοσιογράφους ερωτήσεις αναφορικά με τις πρόσφατες κρίσεις στην ΕΛΑΣ.


image

Ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αντιστράτηγος Κων/νος Τσουβάλας, σε ερώτηση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, χαρακτήρισε λήξαν το ζήτημα με τις κρίσεις στην ΕΛΑΣ και διευκρίνησε, “Βασική αρχή μου είναι να στηρίζω νεότερους και άξιους αξιωματικούς να προχωρήσουν και να προσφέρουν αυτά που μπορούν. Στην περίπτωση του κ. Σφακιανάκη έκρινα πως έπρεπε να του δοθεί ένα σκαλοπάτι για τη διεκδίκηση αργότερα της ηγεσίας του Σώματος. Είναι ανθρώπινο οι μετακινούμενοι αξιωματικοί να μη συμφωνούν κάποιες φορές. Γι’ αυτό βρήκαμε μια κοινά αποδεκτή λύση, την θέση του βοηθού επιτελάρχη με ταυτόχρονη εποπτεία της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, και νομίζω ότι όλα θα πάνε καλά”.
Σύμφωνα με πηγές του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ, η θέση του επικεφαλής στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, φέρεται να καταλαμβάνει ο μέχρι πρότινος υποδοοικητής- Αστυνομικός Υποδιευθυντής, ενώ σημειώνεται ότι όλη η ομάδα της Υπηρεσίας, είναι εξειδικευμένη, ικανή και καταρτισμένη για να συνεχίσει το εργο της οπως ορίζεται απο τη θεσμοθέτηση της ΔΗΕ.
Ερωτηθείς σχετικά με τις κρίσεις ο Υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, σχολίασε ότι “η διαδικασία επιλογής των αξιωματικών είναι γνωστή και δεν χρειάζεται να επιβεβαιώσω τίποτα”.
Σε ερώτηση δημοσιογράφων, ο αναπληρωτής Υπουργός δήλωσε σχετικά, “Επιλέγουμε τα καλύτερα κατά το δυνατόν πρόσωπα, που έχουν προσφορά, επιλέγουμε με αποφασιστικότητα τα άτομα που θα δώσουν ώθηση στους τομείς στους οποίους κρίνουμε ότι υπάρχει προτεραιότητα”.
Σε διευκρινιστική ερώτηση, αν η τοποθέτησή του, αποδίδεται και στον κ. Σφακιανάκη, πρόσθεσε, “Επιλέγουμε με τις προβλεπόμενες διαδικασίες και όχι με βάση τις πιέσεις, από όπου και αν προέρχονται. Επιλέγουμε με κριτήρια και προχωράμε για την εξυπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου και όχι άλλων αναγκών”.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport