Αποχαιρετιστήρια μηνύματα, για τον ήρωα Ειδικό Φρουρό, Στάθη Λαζαρίδη από τους συναδέλφους του..

Στην ιδιαίτερη πατρίδα του, στο Τσοτύλι Κοζάνης, θα τελεστεί (08/09- 16.00) η εξόδιος ακολουθία, για τον ήρωα Ειδικό Φρουρό, Στάθης Λαζαρίδης, ο οποίος παρέμενε για 8 χρόνια, σε μηχανική υποστήριξη, στο 401ΣΝ, βαρύτατα τραυματισμένος, σε (αποτυχημένη) Αστυνομική Επιχείρηση στα Ζωνιανά Μυλοποτάμου Ρεθύμνου Κρήτης.

wpid-fb_img_1441578769952.jpg

Με την αναγγελία του θανάτου του 35άχρονου Ειδικού Φρουρού, το ΣΕΦΕΑΑ, εξέδωσε συλλυπητήριο μήνυμα,

“Ο λεβέντης αστυνομικός των Ζωνιανών, ο ήρωας της Κρήτης, το παλικάρι που έδινε μάχη για να μείνει στη ζωή κάθε μέρα εδώ και οχτώ χρόνια, δεν υπάρχει πια. Συγκλονισμένη η αστυνομική οικογένεια, που παρακολουθούσε ένα διαρκές δράμα και περίμενε ένα θαύμα, σήμερα δε μπορεί να πιστέψει πως ο Ειδικός Φρουρός Στάθης Λαζαρίδης έφυγε από κοντά μας…

Σε ένα «άγρυπνο κόμμα» ο Στάθης από το 2007. Αγρυπνοι και οι τραγικοί γονείς του που δε τον άφησαν λεπτό μόνο του στο δωμάτιο του 401 Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αθηνών όπου νοσηλευόταν.

Ολοι εμείς, οι συνάδελφοι, οι απλοί άνθρωποι, οι φίλοι, δεν μπορούμε από το να θυμόμαστε τον Στάθη ως έναν ακόμη ήρωα. Οχι μόνο ως έναν ήρωα αστυνομικό που θυσιάστηκε για την ΕΛ.ΑΣ, αλλά ως άνθρωπο που έδωσε μια διαρκή μάχη με τον θάνατο.Το Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α. που από τη πρώτη στιγμή βρέθηκε δίπλα στην οικογένειά του, θα είναι και πάλι στο πλευρό των αγαπημένων του προσώπων για να απαλύνει -όσο μπορεί αυτό να είναι δυνατό- τον πόνο τους.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σκεπάσει τον Στάθη μας!

(..)Με τιμές που αρμόζουν σε ένα άξιο παλικάρι της Ελληνικής Αστυνομίας, σε έναν άνδρα δυνατό που πάλεψε 8 χρόνια για τη ζωή του, θα ολοκληρωθεί αύριο το δράμα των οικείων του Ανθυπαστυνόμου -πλεον- Στάθη Λαζαρίδη. Ενα δράμα που ξεκίνησε στις 5/11/2007 και που θα μείνει χαραγμένο στις μνήμες όλων μας. Η νεκρώσιμη ακολουθία θα τελεστεί αύριο 8/9/2015 στην ιδιαίτερη πατρίδα του, στο Τσοτύλι Κοζάνης στις 16:00, στην εκκλησία Αγίας Μαρίνας Τσοτυλίου.

Σε συλλυπητήρια ανακοίνωσή της αναφέρει και η “Παγκρήτια Ένωση Αξιωματικών Αστυνομίας” θρηνεί το χαμό του αγαπητού συναδέλφου μας Ευστάθιου Λαζαρίδη.

Του ΉΡΩΑ Στάθη που τα τελευταία 8 χρόνια έδινε καθημερινά τη δική του μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Η 5η Νοεμβρίου 2007, ημέρα που δέχθηκε ο Στάθης την άνανδρη επίθεση στον ορεινό Μυλοπόταμο, έχει γραφτεί με μελανά γράμματα στην ιστορία της Κρήτης.
Εκφράζουμε από τα βάθη της καρδιάς μας τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια Λαζαρίδη και ευχόμαστε να είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.
 Φίλε και συν – αδελφέ Στάθη καλό σου ταξίδι !!! “

Συνάδελφοι του ήρωα Ειδικού Φρουρού, οι συντάκτες της σελίδας “Ομάδα Δ” (FB) αναφέρουν στο αποχαιρετιστήριο μήνυμά τους

“Ζηλεύει ο Χάρος με χωσιά, μακρά τον εβιγλίζει.
Και λάβωσέ ντου την καρδιά και την ψυχή του πήρε.”
Το απόσπασμα είναι από τον θάνατο του Διγενή Ακρίτα. Εκείνου που η παράδοση μας είχε δώσει τον ρόλο του υπερασπιστή των συνόρων. Του ήρωα. Ενός ήρωα που ακόμα και ο χάρος ζηλεύει. Ενός ήρωα τόσο ανδρειωμένου που μόνο με ενέδρα και από απόσταση τολμά να πολεμήσει.
Ένας τέτοιος ήρωας ήταν και ο Στάθης Λαζαρίδης. Ένας ήρωας που έπεσε στο καθήκον, από σφαίρες δειλών που του έστησαν ενέδρα. Ένας ήρωας που ακόμα και πληγωμένος δεν το έβαλε κάτω. Ένας ήρωας που πάλεψε 8 χρόνια με τον θάνατο και μόλις χθες έχασε αυτή την μάχη.
Καλό παράδεισο συνάδελφε! Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει! Η μνήμη σου θα είναι πάντα μαζί μας, και το χρέος μας στην οικογένεια σου θα είναι το ηθικό μας καθήκον. Θα έχεις καλή παρέα εκεί ψηλά. Αυτή η χώρα βγάζει πολλούς ήρωες.
Η υπηρεσία σου τώρα τελείωσε…
Δ.Λ.