Αποζημίωση από το Ελληνικό Δημόσιο, αξιώνει ο Αυστραλός τραυματίας, από τα πυρά του Μαζιώτη.

Αποζημίωση από την Ελλάδα αξιώνει ο Αυστραλός τουρίστας που είχε τραυματιστεί από τα πυρά του Νίκου Μαζιώτη, κατά τη σύλληψή του, τον περασμένο Ιούλιο (2014) στο Μοναστηράκι το περασμένο καλοκαίρι.

image

Σύμφωνα με την αυστραλιανή εφημερίδα The Age, οι δικηγόροι του 20άχρονου Αυστραλού τουρίστα, διαβίβασαν σχετική επιστολή προς την ελληνική κυβέρνηση, χωρίς ωστόσο όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα να λάβουν απάντηση και προτίθεται να κινήσουν τη διαδικασία δικαστικής διεκδίκησης.
Ο 20άρονος Grant Uranie , φοιτητης μάρκετινγκ και εμπορίου σύμφωνα με το δικηγορικό γραφείο Defteros Lawyers, που τον εκπροσωπεί, αξιώνει αποζημίωση, $25,000 καθώς όπως αναγράφεται στο έγγραφο, «τραυματίστηκε σοβαρά και δεν του προσφέρθηκε σωστή ιατρική φροντίδα στο νοσοκομείο της Αθήνας». Για την αποκατάσταση του τραύματος του, χρειάστηκε να καταβάλει προσωπικά του χρήματα για ιατρικούς λογαριασμούς, απώλεια εισοδήματος και άλλες δαπάνες. Επίσης στο δημοσίευμα, γίνεται αναφορά στην “ποδοσφαιρική του καριέρα ως παίκτης με συμβόλαιο στην Scoresby της Ανατολικής Football League η οποία είναι αμφίβολη, λόγω του τραυματισμού και ήταν ένα δεύτερο εισόδημα για αυτόν” επισημαίνεται.

image

Όπως είχε διαπιστωθεί κατά τη βαλλιστική στις βολίδες στο ένοπλο επεισόδιο, ο Grant Uranie τραυματίστηκε από σφαίρα του κατάδικου τρομοκράτη Νίκου Μαζιώτη, ωστόσο η μήνυση, στρέφεται κατά της ελληνικής κυβέρνησης από την οποία αξιώνει και την αποζημίωση.
Η Ταξιδιωτική ασφάλιση την οποία είχε υπογράψει ο 20άχρονος, του επέστρεψε το κόστος ακυρωσης της περιοδείας του στα Ελληνικά και νησιά, κάλυψε το κόστος της αλλαγής της πτήσης του, χωρίς να καβαλάει τα χρήματα που κατέβαλε για την αποθεραπεία του, αφού όπως αναγράφεται στο ασφαλιστήριο συμβόλαιό του, η Ασφαλιστική εταιρεία δεν καλύπτει «μια απώλεια που προκύπτει άμεσα ή έμμεσα από πράξη ή απειλή της τρομοκρατίας”.
Θραύσματα και βολίδα από τα πυρά του καναζητούμενου-μέχρι εκείνη τη στιγμή- τρομοκράτη είχαν πλήξει τον 20άχρονο, τραυματίζοντάς τον στο πόδι. Ο Grant Uranie μεταφέρθηκε στον «Ερυθρό Σταυρό», με το τραύμα του να κρίνεται όχι ιδιαιτέρως σοβαρό, από τους γιατρούς.
Ο δικηγόρος του 20άχρονου Uranie, Κέβιν Dorey, ανέφερε ότι είναι σε εξέλιξη η νομική διαδικασία κατά της ελληνικής κυβέρνησης για αμέλεια και σωματικές βλάβες βάσει των οποίων αιτουνται αποζημίωσης, «Η δράση της Αντιτρομοκρατικής ομάδας της Αστυνομίας, εκείνη την ημέρα, είχαν προβεί στην κατάφορη παραβίαση όλων των γνωστών πρωτοκόλλων ασφαλείας σε δημόσιο τουριστικό χώρο, με πλήρη αδιαφορία για την ευημερία των πολιτών και τους τουρίστες.”
image

Οπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, “ο Grant Uranie άκουσε εννέα πυροβολισμούς. Ένας από αυτούς τον τραυμάτισε στο αριστερό αστράγαλο. Πόσο οδυνηρά ειρωνικό το γεγονός ότι σε μια χώρα με τόσο πλούσια ελληνική μυθολογία, τραυματίσθηκε στον αχίλλειο τένοντα” αναφέρει με καυστικό σχόλιο η δημοσιογράφος SUZANNE CARBONE.
“Ο καταζητούμενος, στην Ελλάδα, θα έπρεπε να διαβάσει το βιβλίο με αναφορά στη μεταμφίεση του Tony Mokbel. Διότι όπως εκείνος έτσι και ο Μαζιώτης, ήταν επίσης φαλακρός, και φορούσαν περούκα ενώ εκκρεμούσε επικήρυξη ύψους $1.4εκτ για τη σύλληψή του” επισημαίνεται στο χαρακτηριστικό δημοσίευμα, με αντιπαραβολή της επικήρυξης 1εκτ.ευρώ για τη σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη.
Στο δημοσίευμα, γίνεται αναφορά σε καθυστέρηση όπως υποστηρίζει ο 20άχρονος Αυστραλός τουρίστας, ο οποίος “περίμενε 45 λεπτά για ένα ασθενοφόρο και έλαβε μια λανθασμένη διάγνωση από νοσοκομείο της Αθήνας που έκρινε οτι ο τραυματισμός του δεν ήταν σοβαρος. Μετά την επιστροφή του στην Αυστραλία, υποβλήθηκε σε εξετάσεις στο Νοσοκομείο Casey, υποβλήθηκε σε υπέρηχο με τους γιατρούς να τον ενημερώνουν ότι η πληγή έχει μολυνθεί, είχε δημιουργήσει θρόμβο και το 70% του Αχίλλειου τένοντα του είχε καταστραφεί και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο Dandenong Νοσοκομείο” καταγράφεται στο ρεπορτάζ της The Age.
Ο νεαρός Αυστραλός είχε περιγράψει μετά το περιστατικό τη στιγμή του τραυματισμού του, «Έτρωγα σε ένα εστιατόριο όταν είδα κάποιον να τρέχει και να τον κυνηγά η αστυνομία. Στη συνέχεια άκουσα τρεις πυροβολισμούς. Μετά τον πρώτο, έπεσα στο έδαφος και με σκυμμένο το κεφάλι προσπάθησα να συρθώ μέσα στο μαγαζί. Πήγε να πυροβολήσει τους αστυνομικούς, αλλά χτύπησε εμένα».

Πηγή
Φωτογραφία: Vince Caligiuri

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport