Απειλές κατα ελεγκτών του ΜΕΤΡΟ- Ανησυχία για νέες επιθέσεις σε σταθμούς ΗΣΑΠ- ΜΕΤΡΟ

Τα ονόματα ελεγκτών του ΜΕΤΡΟ δημοσιοποίησαν σε διαδικτυακό ιστότοπο ελεύθερης διακίνησης ιδεών του αντιεξουσιαστικού χώρου, καθως και κείμενο ανάληψης ευθύνης με τους συντάκτες του να καλούν σε επιθέσεις κατά εργαζόμενων του ΜΕΤΡΟ.

-metro-.jpgΣτον επίλογο του κειμένου, οι συντάκτες του, οι οποιοι αυτοπροσδιορίζονται στον αντιεξουσιαστικό χώρο, παραθέσουν τα ονόματα 125 ελεγκτών του ΜΕΤΡΟ τους οποίους στοχοποιούν, αναφέροντας χαρακτηριστικά, «αν γνωρίζεις κάποιον στη γειτονιά σου, στην πολυκατοικία σου, συμπεριφέρσου του ανάλογα».. Ειχε προηγηθεί καταδρομική επίθεση με εισβολή των ταραξιών οι οποιοι έσπασε με βαριοπούλες τα μηχανήματα έκδοσης και ακύρωσης εισιτηρίων στους σταθμούς του ΜΕΤΡΟ στο Μοναστηράκι (12/03) και στον Κεραμεικό (11/03).

Οι Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εμφανίζονται ιδιαίτερα θορυβημένοι από τις απειλές, καθώς στοχοποιούν με απειλές τους οι ελεγκτές οι οποίοι γίνονται στόχος καταδρομικών επιθέσεων.
«Υπάρχει και μία άλλη πραγματικότητα που τη χτίζουμε ήδη μέσα στις κοινότητές μας. Άρνηση πληρωμής εισιτηρίου, παραχώρηση του στον συνεπιβάτη, σαμποτάζ στα ακυρωτικά μηχανήματα, φάπες στους ελεγκτές», γράφουν στο κείμενό τους οι αντιεξουσιαστές έπειτα από την καταδρομική επίθεση στο ΜΕΤΡΟ Μοναστηράκι (12/03) με βαριοπούλες κατά την οποία είχαν προκαλέσει ζημιές δεκάδων χιλιάδων ευρώ, ενώ ειχε πεοηγηθει ο βανδαλισμος στο σταθμό ΜΕΤΡΟ Κεραμεικός (11/03) με τους δραστες να σπάνε μηχανήματα αυτόματης πώλησης εισιτηρίων, ακυρωτικά μηχανήματα, ΑΤΜ και το γραφείο του σταθμάρχη, πριν διαφύγουν ανενόχλητοι ..
Μετά και τη δεύτερη επίθεση, η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. αποφάσισε την ενίσχυση της φύλαξης των σταθμών ΜΕΤΡΟ και ΗΣΑΠ, υπό το φόβο εκδήλωση νέων επιθέσεων. Αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ., της Κρατικής Ασφάλειας και της ΟΠΚΕ, έχουν διαταχθεί να περιπολούν σε όλους τους κεντρικούς σταθμούς, ενω συνδικαλιστές της Αστυνομίας εκφράζουν ενστάσεις για την απόφαση, καθώς οι Αστυνομικοί θα απασχολούνται σε πάρεργων και όχι σε Αστυνομικές Υπηρεσίες.

Οι ταραξίες που αυτοπροσδιορίζονται στον αντιεξουσιαστικό χώρο, το βράδυ της περασμένης Δευτέρας (14/03) σε καταδρομική επιθεση, προκάλεσαν φθορές και στο σταθμό του ΗΣΑΠ στον Άγιο Ελευθέριο.