Αντιδράσεις ενστόλων για τη διαχείριση και τους τραυματισμούς στην κινητοποίηση του ΠΑΜΕ

Αντιδράσεις και οργή προκάλεσε μεταξύ των ενστολων, ο τραυματισμός των Αστυνομικών στα επεισόδια έξω από τη Βουλή σε προγραμματισμένη κινητοποίηση του ΠΑΜΕ καθώς καταφέρονται στις εντολές που ελήφθησαν.

Με αφορμή τα επεισόδια και τον τραυματισμό των Αστυνομικών σε δημόσια σχόλιά τους ένστολοι, τάσσονται απέναντι στις επιχειρησιακές εντολές που έλαβε η διμοιρία, στα μέτρα που (δεν) ελήφθησαν, στις αποφάσεις που τους περιλαμβάνουν και τους αφήνουν εκτεθειμένους.
“Η ΔAE ΓIA NA KANEI TH ΔOYΛEIA ΠOY ΘEΛOYN XPEIAZETAI KOΣMO.ETΣI ΔEN ΓINETAI TIΠOTA,ΘA EXOYME ΣYNEXΩΣ TPAYMATIEΣ(AΣTYNOMIKOYΣ K ΠOΛITEΣ).

Y.Γ ΓIA TOYΣ ΦIΛOYΣ TOY ΠAME: O AΣTYΦYΛAKAΣ ΠOY EΠEΣE KATΩ K TON XTYΠOYΣAN ΣTO KEΦAΛI(ENΩ TOY ΕΒΓΑΛΑΝ  TO KPANOΣ)ΔEN EINAI O YΠEYΘΥΝΟΣ ΓIA TO NEO AΣΦAΛIΣTIKO. AΛΛO H ΔYNAMIKH ΔIAMAPTYPIA K AΛΛO AYTO ΠOY EΓINE.

Υ.Γ. ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΜΑΣ ΝΑ ΠΡΟΒΟΥΝ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΟΙ ΔΡΑΣΤΕΣ.ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ”….
***

“Το απόλυτο θέατρο του παραλόγου σήμερα στην πορεία του ΠΑΜΕ. Μια διμοιρία υμετ με 9 αστυφύλακες χωρισμένη στα 2 πεζοδρόμια στο ύψος των ανθοπολίων της βουλής προκειμένου να αντιμετωπίσει πορεία 700 ατόμων.Μετά από απρόκλητη και σφοδρή επίθεση που δέχτηκε η εν λόγω διμοιρία και η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό 3 αστυφυλάκων στο κεφάλι και στα πόδια ο φραγμός έσπασε και τα άτομα προχώρησαν.
Αυτή είναι η κατάντια που επισημαίνουμε εδώ και πολύ καιρό το γεγονός δηλαδή να μην υπάρχουν διαθέσιμες διμοιρίες για να αντιμετωπίσουν επαρκώς πορείες αλλά και αυτές που είναι διαθέσιμες να είναι πρακτικά αποδεκατισμένες.
ΥΓ. Ευτυχώς όπως ενημερωθήκαμε από τον συνδικαλιστή της υμετ Μιχάλη Καρδιασμένο που μετέβη στο 401ΣΝ ο τραυματισμός του συναδέλφου στο κεφάλι,του οποίου οι διαδηλωτές είχαν αφαιρέσει το κράνος και τον χτυπούσαν ενώ βρισκόταν στο έδαφος,δεν είναι ιδιαίτερα σοβαρός.Ας τα βλέπουν αυτά οι υπεύθυνοι που οδήγησαν τα πράγματα σε αυτό το σημείο”.


*(σχόλια) ΜΑΧΙΜΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport